Mincinoşii din politică

Dacă ar fi să scoatem minciuna din politica românească, nu ar mai rămâne mare lucru. Ba cred că ar fi politicieni din care nu ar mai rămâne nimic. În politică sunt oameni cu CV-uri inventate, aleşi pe bază de gogoşi electorale. Nu este vina lor în totalitate, experienţa i-a învăţat că românul nu te votează dacă nu îl minţi frumos. De când cu televiziunile astea de ştiri şi cu arhivele lor bine puse la punct, ne delectăm cu minciuni în fiecare zi. Toţi politicienii de frunte au fost prinşi cu minciuna, spunând ceva înainte de alegeri şi altceva, total diferit, după.

Două minciuni au fost memorabile pe final de an. Una dintre ele aparţine ministrului Grapini. După ce deputatul „auto” spunea pe interceptări că are nevoie de bani să o scoată pe madam ministru la masă, Grapini a ieşit public să spună că nu îl cunoaşte pe deputat, deşi făceau parte din acelaşi Partid Conservator. Mai mult, a spus „Mulţumesc lui Dumnezeu că nu am trecut prin Buzău de la începutul mandatului”, Buzău fiind judeţul unde se presupune că a avut loc masa finanţată de deputatul anchetat de DNA. Ei bine, ministrul Grapini a minţit, presa publicând ulterior fotografii în care aceasta apare alături de deputatul pe care „nu-l cunoaşte”, în judeţul în care „nu a fost”. S-ar fi impus o demisie şi o plecare cu capul în pungă, din politică? Poate în altă ţară, unde minciuna este sancţionată de electorat.

Dacă pe Grapini, fotografiile au dat-o de gol, echipa lui Victor Ponta s-a folosit de fotografii pentru a crea o realitate falsă. Pe pagina sa de socializare a fost publicată o fotografie cu premierul alături de regele Mihai, cu menţiunea că cei doi au luat masa în a treia zi de Crăciun. După ce presa a început să pună întrebări, cum de a fost regele la Săvârşin, din moment ce este plecat din ţară, s-a făcut rectificarea. Fotografia era din arhivă, iar masa a fost luată cu alţi membri ai familiei regale. A fost o greşeală a echipei de comunicare, a spus premierul, expert în a da vina de fiecare dată pe altcineva. Dar, la ce minciuni a spus Ponta în ultimii ani, asta chiar nu mai contează.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: