Minciuna spusă de ministru de ziua lui Brâncuși

Ministerul Culturii a cheltuit 40.000 de euro pentru proiecții de lumini de Ziua Națională Constantin Brâncuși, a inaugurat și un muzeu care nu are nicio operă la Târgu Jiu, dar nu a găsit 2000 de euro pentru a plăti asigurarea pentru Cumințenia Pământului, astfel încât opera să poată fi expusă.

Mai mult, ministrul Culturii a și mințit în legătură cu această situație. „Nu au reușit să ajungă la un acord cei din conducerea Muzeului de Artă cu deținătorii, știți foarte bine că acest obiect este în proprietate privată”, a spus Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Conducerea Muzeului de Artă îl contrazice pe ministrul Culturii. Directorul insituției spune că nici măcar nu s-a gândit să negocieze pentru expunerea "Cumințeniei pământului" la București. „Poate e și vina noastră, nici nu ne-am gândit la așa ceva, pentru că trebuiau consultați proprietarii. Acum e cam târziu să ne lamentăm. Poate la anul!”, a spus Liviu Constantinescu, directorul Muzeului de Artă.

Mai mult, ministrul a spus că pentru asigurarea operei ar fi fost niște "costuri amețitoare", dar directorul muzeului a explicat că era vorba de 2.000 de euro pentru 30 de zile.

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: