Roșia de Amaradia: Școală afectată de alunecări, reconstruită cu voluntari

În timp ce unii primari se plâng că au ajuns la fundul sacului, alții reușesc să convingă comunitatea să dea o mână de ajutor în proiectele de investiții din localitate. Un exemplu în acest sens vine de la Roșia de Amaradia, unde o școală afectată în urmă cu câțiva ani de alunecările de teren a fost reconstruită doar cu ajutorul localnicilor și a celor care primesc ajutor social. Nu este singura investiție unde au dat o mână de ajutor oamenii din comunitate.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a explicat cum au pus umărul la muncă oamenii din satul Seciuri după ce școala a fost afectată de alunecările de teren în urmă cu câțiva ani.

În loc să apeleze la o firmă de specialitate, primarul a reușit să refacă zona afectată de alunecări cu oameni din sat și a economisit bani în acest fel. „Am făcut și economii la buget. Și vă dau un exemplu. Școala din satul Seciuri, afectată de alunecările de teren, a fost refăcută prin voluntariat și cu ajutorul beneficiarilor de la ajutorul social. Am achiziționat materiale de la un depozit și, cu ajutorul oamenilor de bună credință, cu cei de la ajutorul social, am reușit să refacem școala din satul Seciuri, partea afectată de alunecările de teren. Era o școală nouă. Tocmai partea care era dată în funcțiune cu doi ani înainte s-a dărâmat. Am reușit să o reconstruim. Școala dăinuie și astăzi, găzduiește elevii din satele Seciuri și Stejaru”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Și nu este singura investiție la care au dat o mână de ajutor oamenii din localitate. Mulți au fost și cei care s-au implicat să fie asfaltat drumul spre cimitir, într-o zonă greu accesibilă. „Tot cu cei de la ajutorul social, cu polițiștii locali, cu cei de la ISU, am reușit să asfaltăm drumul ce pleacă și drumul județean și merge spre cimitir, undeva la o jumătate de kilometru, o zonă abruptă, greu de ajuns acolo, greu de pus în aplicare această investiție. Ne-am chinuit că urcăm cifele cu beton în vârful dealului ca să putem asfalta acolo”, a mai adăugat primarul, la Accent TV.

Vizualizări: 725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: