Caz mușamalizat la spitalul din Târgu Jiu? Pacient trimis acasă cu capul spart

Un nou caz lasă multe întrebări fără răspuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Un bărbat internat la Secția Psihiatrie ar fi fost lovit la cap de un alt pacient cu o bară metalică. Cu capul spart, acesta a fost transferat la Neurologie, de unde a fost externat în ziua următoare. Situația nu îi este cunoscută conducerii unității spitalicești. La un post local de televiziune, managerul Dumitru Vienescu a anunțat că va face verificări în acest caz, mai ales că șefa de secție i-a transmis în scris că situația nici nu ar fi existat.

Totul s-ar fi întâmplat la începutul lunii decembrie. Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, a ajuns la Psihiatrie, unde ar fi fost lovit în cap cu o bară metalică. Incidentul s-ar regăsi într-un proces verbal. Un asistent medical ar fi notat că pacientul prezenta o rană serioasă la cap. El a fost transferat la Neurologie, a fost pansat și, a doua zi, trimis acasă.

Întrebat de această situație, la Tele3, managerul spitalului a explicat că șefa Secției Psihiatrie i-ar fi transmis în scris că un astfel de incident nu ar fi avut loc. „Am avut o discuție cu medicul-șef de secția de la Psihiatrie. Mi-a întocmit o adresă scrisă în care spune că nu a existat o asemenea situație la Secția Psihiatrie. Eu nu pot face o comisie de verificare dacă nu am ceva semnalat în scris. Șefa de secție mi-a spus că nu există o asemenea situație. Dacă a existat această situație, voi discuta cu doamna șefă de secție să îmi spună în scris și vor fi luate măsuri. Dacă este așa, o să fac public cercetare și voi face public rezultatul. Nu se poate întâmpla așa ceva într-un spital, că au fost ascunse probe. Mi-e greu să înțeleg acest lucru”, a explicat Dumitru Vienescu, managerul interimar al spitalului.

Cu toate acestea, Vienescu a promis să poarte din nou discuții cu șefa secției să afle ce s-a întâmplat cu exactitate. Dacă așa au stat lucrurile, managerul a promis că va face o anchetă și va pedepsi vinovații. „Șeful de secție trebuie să informeze despre aceste situații. Odată ce nu ne sunt aduse la cunoștință, e clar că nu putem interveni decât după ce vedem un raport, se constituie o comisie care analizează foaia de internare a pacientului. Nu mă pot pronunța până nu am acest raport. Aștept ca medicul șef de secție să îmi spună dacă s-a întâmplat așa ceva”, a mai spus directorul Vienescu, la Tele3.

Secția Psihiatrie a spitalului a mai fost în centrul atenției cu mai multe scandaluri. Cel mai amplu a fost înregistrat anul trecut când fiica fostului manager Gigel Capotă a filmat câțiva pacienți aproape dezbrăcați care erau puși să se sărute spre amuzamentul personalului medical de față. Totul a fost filmat, iar imaginile au fost postate apoi pe internet. (M.M.)

Vizualizări: 3,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: