Studenți din Gorj, izolați din cauza coronavirusului

Patru studenți din Gorj au stat izolați timp de 14 zile, sub supraveghere, pentru că au fost în China, iar autoritățile au vrut să se asigure că nu sunt purtători de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Direcția de Sănătate Publică Gorj abia la finalul perioadei, când studenții au fost declarați sănătoși. "Conform prevederilor metodologiei specifice, persoanele care vin în țară din zonele cu risc (China) sunt obligate ca la sosirea în aeroport să completeze un chestionar legat de starea de sănătate, urmând ca acestea să fie autoizolate voluntar la domiciliu timp de 14 zile. La nivelul judetului Gorj s-au aflat în această situație un număr de 4 persoane (studenți), cărora le-a expirat perioada de supraveghere de 14 zile, fiind clinic sănătoși", a transmis DSP Gorj.

"Având în vedere contextul epidemiologic actual – infecțiile cu coronavirus 2019 – vă comunicăm faptul că la nivelul Direcției de Sănătate Publică Gorj s-au întreprins măsuri în vederea instruirii personalului medico-sanitar din unitățile sanitare (spitale, medici de familie, medici scolari) etc. privind modul de prevenire conform metodologiei de pe site-ul I.NS.P – C.N.S.C.B.T. Bucuresti", a mai menționat sursa citată.

Directorul unui spital din Wuhan, epicentrul îmbolnăvirilor cu coronavirus, a murit marţi dimineaţă din cauza infectării cu Covid-19, anunţă CNN, bilanţul deceselor la nivel mondial fiind de 1873 de persoane.

Vizualizări: 2,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: