Minerii, ameninţaţi cu demiterea dacă nu votează USL

Candidaţii USL din zona Motru ameninţă oamenii cu demiterea dacă nu votează cu alianţa la alegerile de peste o lună! Aceasta este acuzaţia liderilor ARD Gorj, Ion Ruşeţ şi Severus Militaru. Deputatul de pe colegiul 4 a declarat ieri în conferinţă de presă că cei doi candidaţi din zonă, Dian Popescu şi Camelia Khraibani, s-au întâlnit cu toţi cei din conducerea CEO şi cu subalternii acestora, cărora le-au transmis: USL sau afară! Dian Popescu, candidat la Senat, a spus că a fost o şedinţă cu cei din minerit, dar nu pe teme politice.

Deputatul Severus Militaru a declarat într-o conferinţă de presă că acum două zile, la Motru a avut loc o şedinţă la care au fost convocate circa 70 de persoane din minerit, dar şi cei doi candidaţi, Camelia Khraibani şi Dian Popescu, şi li s-a transmis oamenilor că ar trebui să voteze cu USL. „Ieri (n.r- miercuri) a avut loc o şedinţă la care au fost solicitaţi toţi factorii de conducere din zona Motru, din minerit, de la maistru în sus, în care li s-a transmis foarte clar că dacă nu vor vota cu USL şi nu vor face campanie îşi vor pierde locurile de muncă sau vor fi schimbaţi din funcţie. Peste tot în judeţul Gorj, mai ales în zona Motru şi Jilţ, există presiuni fantastice inclusiv pe oamenii care au fost reprezentanţii PD-L în secţiile de votare. Presiuni făcute de actualii conducători de USL, întâlniri în toate zonele în care s-a transmis clar acest mesaj. La întâlnire a fost şi primarul Dorin Hanu şi cei doi candidaţi“, a declarat Militaru.

Cine nu votează USL să plece

Primarul din Motru a declarat că nu a participat la nicio întâlnire, dar că de astăzi, când începe campania electorală, poate să vorbească cu cine doreşte. „Astea sunt bazaconii. Domnul Militaru nu a fost informat corect, nu am fost la nicio întâlnire“, a spus Hanu.

Militaru a fost completat de colegul Ion Ruşeţ: „Sunt chemaţi în şedinţe de producţie în care li se spune că cine nu votează USL poate să plece a doua zi! Este o acţiune care demonstrează lipsa de competenţă a celor care conduc mineritul. Directorul de la EMC Motru a chemat toţi specialiştii şi a spus că cine nu votează USL să plece din această sală. Nici în ani 90 nu s-au întâlnit asemenea acţiuni“.

Imediat a primit replică de la Vasile Râbu, directorul de la EMC Motru. Acesta i-a urat lui Ruşeţ să nu mai ajungă senator. „Domnul Ruşeţ vorbeşte multe! Eu n-am spus aşa ceva, că cine nu votează cu USL-ul să plece. Să-şi vadă de campania lui că şi-aşa n-a făcut nimic pentru mineritul din Gorj. Îi doresc baftă, să nu mai iasă senator”, a spus acesta la Radio Infinit.

ŞEDINŢĂ FĂRĂ POLITICĂ

Singurul care a admis că a fost o şedinţă a fost Dian Popescu. „Este o manipulare şi o minciună grosolană. Am discutat cu câţiva din cei care conduc EMC acum un proiect vis-a-vis de CE Oltenia şi despre echilibrarea salariilor din EMC. Nu a fost o şedinţă politică“, a declarat liderul PNL, candidat la Senat.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: