Minerii de la Roşiuţa interzic liderilor să facă politică

Minerii de la Cariera Roşiuţa au votat ieri schimbarea statutului sindicatului, ceea ce înseamnă că pe 5 februarie vor merge toţi angajaţii la urne. De asemenea, ieri a fost luată decizia de a impune candidaţilor la preşedinţia sindicatului de a nu fi membru într-un partid politic.

La o  şedinţă ce a avut loc ieri, peste o sută de delegaţi ai minerilor au fost de acord cu propunerea de modificare a statutului prin care se permite votul uninominal. De asemenea, s-a luat decizia ca membrii de sindicat să nu mai plătească 2% din salariu drept cotizaţie, ci 1,5%.  O altă decizie importantă este aceea că mandatul preşedintelui sindicatului va fi de patru ani, nu de cinci ani, aşa cum este acum.

Însă, cel mai important este că acesta nu mai poate face parte dintr-un partid politic. „Propunerea a venit din sală şi s-a votat în unanimitate“, a declarat secretarul Alexandru Golea.

Acum, urmează organizarea conferinţei de alegeri a preşedintelui şi Consiliului de Coordonare al sindicatului. Până acum, candidaţi par să fie prim-vicepreşedintele Nelu Roşca şi secretarul Alexandru Golea. Dacă alegerile vor fi câştigate de Nelu Roşca, acesta trebuie să-şi dea demisia din funcţia de consilier local la Motru, mandat obţinut pe listele PP-DD.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: