Minerii de la Seciurile, pentru a treia lună în şomaj şi fără plată

Cei peste două sute de mineri de la Cariera Seciuri sunt pentru a treia lună în concediu fără plată şi şomaj tehnic. Oamenii sunt disperaţi pentru că luna trecută unii dintre ei au luat 5 lei salariu. Liderul de sindicat din zonă, Petre Bobină, spune că sunt ignoraţi şi că nimeni nu le spune ce se va întâmpla cu ei.

Complexul Energetic Oltenia pare să nu aibă soluţii pentru angajaţii de la Seciuri. Sau nu vrea să identifice soluţii. La fiecare ieşire publică, politicienii sau directorii din CE Oltenia declară că cei de la Seciuri nu vor rămâne fără loc de muncă. Ultima declaraţie de acest gen îi aparţine vicepreşedintelui PSD, Andrei Maioreanu. „Domnul ministru Niţă vreau să spun că este foarte comunicativ şi aplecat spre problemele din Gorj. Şi ieri, după întâlnirea pe care am avut-o cu domnul director general, domnul Antonie, s-a rezolvat, zic eu, şi problema lucrătorilor din zona Seciuri. Vor pleca, aşa cum am mai spus, spre alte unităţi, la Pinoasa, poate chiar şi Berbeşti, alţii au renunţat şi sunt mulţumiţi cu ce pleacă. Oamenii nu vor rămâne fără loc de muncă, ceea ce e foarte important“, a declarat el săptămâna trecută la un post local de radio. Dar, de ieri, oamenii sunt din nou în fără plată şi şomaj tehnic.

Situaţie dramatică

Aceştia au 16 zile de şomaj tehnic şi 5 zile de fără plată, astfel că la finalul lunii vor lua un salariu de nimic. Maioreanu vorbea şi despre o listă cu 40-50 de persoane, numai că la Seciurile sunt aproape 200 de oameni. Într-adevăr unii au fost transferaţi la alte unităţi. Liderul de sindicat de la Seciuri, Petre Bobină, spune că oamenii sunt disperaţi pentru că nu ştiu ce va fi de ei. „Nu ne spun nimic, nu ştim absolut nimic. Credeţi-mă, mi-e şi ruşine să spun, am vândut şi porcul de Crăciun ca să-mi achit datoriile. Unii s-au mai transferat dar de la noi până la Rovinari, unde zic ei, sunt peste 50 de km şi nu ne asigură transport“, a declarat acesta.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: