Minerii din cadrul SNLO şi-au reluat activitatea

Angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi mare parte din salariaţii unităţilor subordonate acesteia au reluat activitatea începând de ieri. Câteva mii de salariaţi ai SNLO s-au aflat în şomaj tehnic pentru aproximativ două săptămâni, pe durata acestei perioade fiind remuneraţi cu 75% din salariu.

Aproximativ 7.500 de mineri din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) şi-au reluat activitatea începând de ieri. Asta după ce, în data 23 aprilie au fost trimişi acasă, în şomaj tehnic, lucrându-se doar la departamentele de aeraj, pază, întreţinere utilaje şi livrări.  Angajaţii de la Cariera Peşteana, Husnicioara şi  Mina Motru vor mai sta pentru un timp în şomaj tehnic. „Aproape toţi salariaţii SNLO încetează perioada de şomaj tehnic şi revin la locurile de muncă. Excepţie fac cele trei subunităţi respectiv Mina Motru unde angajaţii vor relua activitatea în data de 16 mai şi cei de la Husnicioara şi Peşteana în data de 9 mai”, a declarat Aurică Popescu, purtătorul de cuvânt al SNLO.     

Şi circa 1000 de angajaţi ai societăţii S.C. Minprest Serv SA din Rovinari care prestează servicii pentru SNLO au revenit începând de ieri la lucru. “Pot spune că în general la toate punctele de lucru s-a început activitatea. La Peşteana sunt în jur de 40 de angajaţi care vor începe munca peste o săptămână, acolo sunt şi câteva servicii comandate ca şi la Mina Motru”, a declarat Elena Vintilescu, directorul SC Minprest Serv SA Rovinari.  

Conducerea SNLO împreună cu sindicatele au luat decizia de a trimite angajaţii în şomaj tehnic, cu scopul de a reduce din cheltuieli.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: