Minerii din Motru, printre marii datornici la UATAA

Directorul Uzinei de Agent termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, Ilie Schintee, a declarat că motrenii angajaţi la SNLO sunt printre marii datornici dintre locuitori. Acesta a dat exemplul unui inginer care are de plătit 100 de milioane de lei. Autorităţile locale afirmă că singura şansă a uzinei este ajutorul pe care l-au solicitat ministrului Adriean Videanu.

Cei mai mari datornici, care nu şi-au achitat facturile la energia termică şi apa caldă de ani buni către UATAA Motru, sunt chiar ingineri, şefi de şantier sau alţi angajaţi ai SNLO. Acest lucru a ieşit la iveală în urma unei verificări făcute la asociaţiile de proprietari din Motru, la cererea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Datoriile asociaţiilor de proprietari către UATAA  se ridică la peste 134 de miliarde de lei vechi. “Dacă este să luaţi la rând listele cu numele datornicilor de la asociaţiile de proprietari veţi vedea că marii datornici nu sunt oamenii săraci sau bătrânii ci angajaţii din minerit. Avem un inginer la asociaţia numărul 3 care are peste 100 de milioane de lei datorie către UATAA Motru. În situaţia acestuia sunt sute de angajaţi din sistemul mineritului”, afirmă Ilie Schintee, directorul UATAA Motru.

Îi cer ajutor lui Videanu

UATAA Motru mai are de recuperat şi de la unităţile de învăţământ sute de milioane lei, bani care, susţine directorul uzinei Motru, ar fi suficienţi pentru achitarea datoriilor către SNLO. “Dacă nu recuperăm datoriile pe care beneficiarii de căldură şi apă caldă le au de achitat nu o să avem cu ce să plătim datoria către SNLO. Noi sperăm ca cel puţin să încasăm datoriile unităţilor de învăţământ din Motru, care ne-ar ajunge numai bine să acoperim datoria pe care o avem câtre SNLO”, mai spune Schintee.

Singura şansă ca datoriile unităţilor de învăţământ să fie achitate ar fi ajutorul de stat promis de ministrul Economiei Adriean Videanu. “Am depus deja cererea prin care solicităm ajutorul de la Ministerul Economiei. Chiar ministrul Adrian Videanu ne-a spus că va da unităţilor de învăţământ un ajutor de stat”, declară Tudor Dobrică, viceprimarul oraşului Motru.

Schintee mai spune că are datorii către toţi furnizorii cu care a colaborat. Nu a achitat păcurina primită anul trecut în valoare de peste 6 miliarde de lei, are datorii la bugetul de stat de peste 57 de miliarde de lei, totodată are de achitat cele 1860 de tone de cărbune furnizat în luna iulie a acestui an de către firma Explomediu SRL, şi cel mai important, datoria de peste 100 de milioane către SNLO.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: