Minerii din SMEO au intrat în greva foamei

Circa o sută de mineri de la Complexul Energetic Oltenia s-au adunat luni la sediul din Târgu Jiu, unde au anunțat că intră în greva foamei. Este protestul celor afiliați la Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Gabriel Căldărușe.

“Noi am venit aici pentru că nu știm care mai este viitorul nostru, al companiei. Dacă nu se dau bani pentru certificatele de carbon, ne închidem”, a spus un miner de la Tismana. Un coleg al lui de la Peșteana a spus că greva foamei va dura până când ministrul va avea o reacție. “Nu poate să ne ignore, așa cum a făcut până acum”, a spus minerul.

CE Oltenia așteaptă din august anul trecut aprobarea planului de restructurare la Comisia Europeană, pentru a putea trece la un mix energetic. De asemenea, așteaptă un ajutor de stat de 241 de milioane de euro pentru a funcționa și în acest an.

Este prima zi a acestui protest extrem. Vă reamintim că în Piața Prefecturii din Târgu Jiu este un alt protest al minerilor, care pichetează instituția pentru a opta săptămână la rând, cerând reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor.

Vizualizări: 3,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: