Își doresc creșteri salariale și așteaptă rectificarea bugetară

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia așteaptă rectificarea bugetară să vadă ce majorări salariale pot solicita la negocierile privind noul Contract Colectiv de Muncă. Sindicaliștii le reamintesc directorilor din companie ce s-a întâmplat anul trecut, când minerii au fost anunțați că nu primesc niciun leu în plus la salariu. A fost oprită atunci activitatea în toate carierele din companie.

Primele discuții au început deja. Liderii de sindicat au întrebat conducerea companiei despre rectificarea bugetară care ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie. Sindicaliștii speră să se producă până la finalul anului. “Unii dintre colegi i-au adresat Directoratului întrebări despre negocierile de anul viitor. Din cauza a ce s-a întâmplat pe plan politic, nu a avut loc rectificarea bugetară”, a spus Ion Popescu, lider de sindicat în cadrul Carierei Jilț Sud.

În același timp, sindicaliștii au ținut să le reamintească celor din Complexul Oltenia ce s-a întâmplat anul trecut când salariații din producție au fost anunțați că nu vor primi bani în plus. Toți minerii au oprit producția în toate carierele companiei. „Bugetul pe care îl avem acum e insuficient. Nici nu vreau să ne gândim ce se va întâmpla dacă nu se face această rectificare și dacă nu vom avea un buget pentru anul viitor, ca să negociem ceva creșteri salariale. Ați văzut ce s-a întâmplat în ianuarie, când ni s-a adus la cunoștință că vor fi creșteri salariale zero. Nimeni nu dorește să se ajungă la acea situație. Cred că a fost o lecție și pentru guvernanți, și pentru conducere. Sper să nu mai ajungem în acea situație”, a mai spus Popescu, la Sud FM.

Vizualizări: 3,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: