Minerii pot depune de astăzi cererile pentru concedieri

Angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia care doresc să plece în schimbul unor plăţi compensatorii de maxim 29.000 de lei pot să îşi depună, de azi, cererile.

Minerii care vor intra azi în şut vor avea parte de o „Informare” pe care liderii lor şi şefii din administraţie o vor face înainte de fiecare schimb. „Informarea” se referă la deciziile şi acţiunile ce urmează a fi luate în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia SA.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, afirmă că disponibilizarea la cerere este o alternativă la programul de trimitere acasă, în aşteptare până la doi ani, a salariaţilor care ar putea ieşi la pensie, dar nu au vârsta sau vechimea necesară. Suma de 29.000 lei este netă şi nu va fi acordată pentru foarte multe persoane, apreciază Condescu. „Cel mai bun lucru pentru membrii noştri este să opteze pentru programul de aşteptare, care le permite plata pentru maxim 24 de luni a 75% din salariul de bază, la care se adaugă sporul de vechime de 25%. În plus, pentru încă 10 luni, Agenţia de Şomaj de la nivel de judeţ poate asigura şi ea stagiul de cotizare pentru ca un angajat să îndeplinească toate condiţiile legale pentru a ieşi la pensie”, declară liderul sindical.

Plata sumelor compensatorii se va face în baza prevederilor din contractul colectiv de muncă existent la nivelul SNLO, minerii având posibilitatea ca să depună cererile respective până la 1 februarie.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: