Minerii rămân fără transport gratuit la serviciu

Sindicaliştii şi administraţia din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia negociază tăieri fără precedent din drepturile minerilor. Pe lângă concedierea a 920 de salariaţi, minerii vor fi obligaţi să renunţe la transportul gratuit de la domiciliu la locul de muncă, asigurat până acum.

Exploatările miniere vor renunţa şi la firmele de pază, urmând ca patrimoniul să fie păzit cu angajaţii proprii. Mai mult, administraţia a anunţat reducerea primelor de vacanţă cu 50%, reducerea numărului de bilete de tratament cu 70%, precum şi a diurnelor cu 50%. Pentru ca toate acestea să devină operabile, trebuie renegociat contractul colectiv de muncă, care cuprinde toate aceste drepturi.

În rândul minerilor mocneşte revolta, mai ales că nici liderii lor, nici directorii nu le dau explicaţiile pe care ei le cer. Deocamdată, liderii de sindicat le comunică minerilor în sălile de apel veştile rele îmbunătăţite, în sensul că s-ar scoate numai o parte din curse sau că vor fi concediaţi mai puţin oameni faţă de câţi sunt pe liste.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: