Minerii, sesizare la ITM: Ne fură la recuperări!

Acuzații grave din carierele Complexului Energetic Oltenia. Minerii bănuiesc că sunt păcăliți de directori la numărul orelor suplimentare muncite. Sindicalistul Nicu Bunoaica amenință că va sesiza inspectorii de muncă. Spune că va demonstra că ortacilor nu le sunt acordate recuperările pe care le merită de drept.

„Ne fură la recuperări. Sunt zile care trebuie plătite dublu și n-au fost plătite dublu. Sunt plătite normal și nici nu se dau recuperări. Este o decizie verbală a CEO. Nu am văzut să se ia astfel de decizii în seamă. Adică furi angajații la recuperări. Unii lideri de sindicat au spus că e ordin de sus și nu au ce să facă. Cum adică? Încălcăm Codul Muncii? Sunt oameni care au lucrat zi de zi în decembrie, 31 de zile”, ne-a dezvăluit sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica.

Acesta anunță că va face o sesizare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Va cere să fie verificate toate condicile de prezență, cel puțin pentru oamenii înscriși în sindicatul pe care îl conduce.

„Voi face o sesizare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj și voi cere să fie analizați toți membrii mei de sindicat pe toată luna decembrie și în perioada în care s-a lucrat șapte zile din șapte, începând cu luna septembrie. Unde este ITM? A orbit? Nu știu dacă directorul de la Resurse Umane știe acest lucru. Am văzut în fișele oamenilor. Pontajele din fișă, din cartea de muncă nu corespund cu cele de pe calculatoare. Am impresia că avem prea multe recuperări și Complexul nu mai poate să le plătească și încearcă să le reducă așa. Am cerut o copie pentru un angajat de pe pontaj și mi s-a spus că nu vrea să se dea. Putea angajatul să fotografieze fila și era ok. Omul pune mâna pe carte la intrare și la ieșire. Noi am făcut calcule cu oamenii mei și sunt diferențe mari”, a mai spus Bunoaica.

Vizualizări: 5,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: