Termen nou pentru un credit vital pentru CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a prelungit din nou termenul până la care primește oferte din partea băncilor în vederea contractării unui credit de 500 de milioane de lei pentru achiziționarea certificatelor de carbon.

Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 11 ianuarie, ora 13.00. Termenul a fost prelungit de CE Oltenia până la data de 23 ianuarie, ora 13.00, explicația fiind aceea că “un posibil ofertant a solicitat decalarea termenului limită”. Ulterior a fost stabilit un nou termen, 8 februarie, explicația companiei fiind aceeași ca și la prima prelungire.

Complexul Energetic Oltenia trebuie să achiziționeze certificatele de carbon aferente producției de anul trecut până la sfârșitul lunii aprilie 2019. Compania nu a avut anul trecut banii necesari achiziționării certificatelor prinși în buget, deoarece prețul a fost triplu decât cel estimat. În bugetul rectificat din 2018, compania estima o pierdere de 200 de milioane de euro, principala cauză fiind prețul uriaș al certificatelor.

Galerie foto




Vizualizări: 3,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: