Minerii vin, bat și pleacă. Proștii rămân.

Azi e 13 iunie. Voi, oamenii de peste 30 de ani sătui de criză și de aroganțele dreptei, precum și de incompetența de la toate nivelurile administrative și politice, probabil știți ce semnificație are data. Pe voi vă înțeleg, dacă ați votat USL-ul weekend-ul trecut. Zău! Înțeleg că i-ați dat motive lui Iliescu să fie fericit, la 22 de ani de la data la care ar fi fost cazul să nu mai aibă nici un motiv să zâmbească în decursul cât mai scurtei lui vieți. V-ați săturat. Vreți schimbare. Probabil știți că n-o să fie mai bine, dar măcar le mai dați peste nas ăstorlalți. Asta e, dacă stânga românească n-a reușit să depășească faza Iliescu de atâta amar de vreme, noi de ce-am face-o- Înseamnă că e bun.

Dar când văd puștani care votează pentru prima oară și votează cu USL-ul pentru că așa au auzit pe Antena 3 sau pentru că părinții se plâng prin casă că le-a tăiat Băsescu salariile cu mâna lui Boc, îmi vine să plâng. Copiii de azi sunt foarte proști. Înfiorător de proști. Nu știu din ce cauză, am renunțat de mult să mai caut explicații, dar asta e situația. Iar când idioțenia absolută a puștilor de azi se combină cu o calitate altfel admirabilă a tinerilor în general – cu entuziasmul, e nasol. Atunci prostia capătă forțe proaspete și pare gata să învingă orice. Zilele astea am ascultat cel puțin 8 copii de 18-19 ani vorbindu-mi cu furie despre Băsescu și bătând bucuroși din palme ca focile pentru c-a câștigat USL-ul prin te-miri-ce sat au votat ei. Sigur că habar n-au cine-i Băsescu, ce e USL-ul sau de ce-l urăsc pe Boc. Urmează să pice bacul. Nu pentru c-au votat cu USL-ul, ci pentru că scriu ”e cald, cea-și mai bea o bere” (pe bune, am testat eu pe Facebook) și ”a-ți fost bun, domnu DD!”. Și pentru că n-au citit în viața lor o carte. Pe mâinile lor ne lăsăm viitorul. E vina lor- În prea mică măsură.

A cui e vina- A voastră. A generației care trebuia să-i crească. Cum puteți să trăiți cu voi înșivă- De fapt, stați. De ce mă mai mir- Voi ați votat cu Iliescu și cu păpușile lui pe sfori. Sper ca, măcar atunci când PSD-ul îl va anunța că nu e candidatul lor pentru președinție, Crin Antonescu să se sinucidă, spânzurat cu o cravată a prietenului său Iliescu. După ce trage un somn bun.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: