Minerii vor primi de Crăciun câte 400 de lei

Angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor primi primele prevăzute în contractul colectiv de muncă chiar dacă este criză economică. De sărbători, aceştia vor primi bonuri de masă în valoare de 400 de lei fiecare. Lucrurile nu stau deloc aşa în ceea ce priveşte angajaţii primăriilor şi organelor de control.

Salariaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor primi de sărbători  prime constând în bonuri de masă în valoare de câteva sute de lei. „Primele acordate salariaţilor sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă şi constau în bonuri de masă. Fiecare angajat va primi bonuri în valoare de 400 de lei”, a precizat Daniel Burlan, director general al SNLO.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre angajaţii altor instituţii. Angajaţii primăriilor din mediul rural aşteaptă o rectificare de buget pentru a avea bani pentru plata salariilor de sărbători, astfel, de acordarea de prime nici  nu poate fi vorba.  „Având în vedere că traversăm o perioadă grea, din punct de vedere financiar, nu ne-am hotărât încă dacă vom acorda prime de sărbători salariaţilor. Dacă vor fi ceva bani vom încerca să oferim mici cadouri măcar copiilor angajaţilor”, spune Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu. „La Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj nu s-au oferit niciodată prime de sărbători angajaţilor, nu sunt prevăzute în contractul de muncă”, a declarat Gheorghe Paraschivu, director coordonator adjunct DGFP Gorj.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: