Minerul Motru, înscrisă oficial la Liga 4 Gorj

Minerul Motru va reveni oficial în competiţiile de seniori din acest sezon, pentru început la nivel de judeţ. Echipa Minerul Motru este una de tradiţie a Gorjului, având aproximativ 60 de ani de existenţă, cu o mică pauză în ultimii ani în care clubul nu a dispărut dar a avut doar grupe de juniori.

Minerul Motru are din nou o echipă de seniori care va activa din toamnă în campionatul judeţean, Liga 4. Echipa este formată în cea mai mare parte din jucători tineri, foşti juniori la club, şi a fost alcătuită după o selecţie care a avut loc în ultlimele două săptămâni. 

 La finalul săptămânii trecute echipa din Motru a fost înscrisă oficial în Liga 4 şi se pregăteşte deja pentru noul sezon. Primarul din Motru, Cosmin Morega, a precizat că nici sportivii și nici antrenorii de la Minerul Motru nu vor fi plătiți. „Aşa cum am promis, am înscris echipa în Liga 4, chiar dacă puţini credeau că o vom face. În 2016, în jurul datei de 16-17 iulie echipa a fost desfinţată după ce nu a mai fost înscrisă la competiţii şi practic, a dispărut. Eu am spus că voi face tot posibilul pentru a renaşte sportul motrean şi asta am şi făcut şi voi face în continuare. Practic, de joi, am înscris oficial echipa în Liga 4, sub numele CSM Minerul Motru 2008”, a spus edilul la Radio Infinit.

Morega a explicat că jucătorii nu vor primi bani şi nici antrenorii: „Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi şi tinerilor care au înţeles ce vrem să facem şi au vrut să vină alături de noi, dar şi celor doi antrenori-coordonatori, tot din zona Motru, oameni care nu sunt plătiţi pentru această activitate. Nici sportivii nu sunt plătiţi sau motivaţi financiar, ci au venit alături de noi din dorinţa de a renaşte sportul. Deocamdată suntem la început iar bugetul pe care îl avem alocat din partea Primăriei Motru este undeva la trei miliarde de lei vechi pe an”.

Bugetul alocat de primărie, de 300.000 de lei, anual, va fi cheltuit pentru desfășurarea activității clubului de fotbal, respectiv organizare meciuri, arbitraje, ambulanţe şi alte cheltuieli necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a competiţiilor.

Vizualizări: 2,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: