Ministerul a deblocat doar două posturi pentru Ambulanţa Gorj

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a solicitat deblocarea a 10 posturi de asistenţi medicali şi patru de ambulanţieri, însă Ministerul Sănătăţii a aprobat scoaterea la concurs a numai două posturi de asistent şi unul de şofer. De medici nici nu se pune problema, în condiţiile în care Staţia de la Bumbeşti Jiu şi Novaci funcţionează numai cu asistent şi şofer.

Vestea că Ministerul Sănătăţii a deblocat numai aceste posturi a nemulţumit conducerea Serviciului de Ambulanţă. Pentru ca lucrurile să meargă la Salvare ar fi trebuit 10 asistenţi şi patru ambulanţieri. Conducerea Serviciului de Ambulanţă se gândeşte cu groază la perioada care va urma pentru că are semnale că până la sfârşitul anului vor ieşi la pensie câţiva ambulanţieri. Ana Duma, managera Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, va face demersuri pentru a mai obţine câteva posturi. „Noi am cerut 10 posturi de asistenţi şi patru de ambulanţieri. La primele negocieri ne-au zis că ne deblochează numai cinci, ca să ne trezim acum numai cu două posturi. Ne sunt insuficiente. Nu ne ajută cu nimic. Probabil că după concurs voi merge la minister să le prezint situaţia şi să mai solicit nişte posturi. Nouă trebuiau să ne deblocheze cinci, dar probabil că au mai dat la alte judeţe. Pe la sfârşitul anului se mai pensionează câţiva ambulanţieri, iar atunci chiar vor fi probleme”, a declarat Ana Duma.

De această dată nici un post de medic nu va fi scos la concurs deşi salvarea funcţionează cu un deficit de medici. De exemplu la Substaţia de la Novaci şi Bumbeşti Jiu nu este medic, iar la Rovinari, este doar unul singur. „Posturi de medic nici nu am solicitat pentru că nu aveam şanse. În plus un medic nu mă ajută la substaţia de la Bumbeşti-Jiu şi Novaci, unde e doar asistent şi şofer. Un medic este la Rovinari”.

Concursul pentru cele două posturi de asistent medical şi ambulanţier va fi cel mai probabil în noiembrie.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: