Ministerul nu mai permite angajări la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu are nevoie de medici, dar nu îşi permite să angajeze pentru că bugetul unităţii spitaliceşti nu poate suporta cheltuielile cu alţi angajaţi, câtă vreme salariile nu trebuie să depăşească 70% din bugetul unităţii.

Directorul Spitalului Judeţean a declarat că deşi personalul a fost suplimentat cu cadrele medicale de la Sadu în continuare se confruntă cu lipsă de medici pe unele segmente. Chiar dacă ministerul a cerut o situaţie a necesarului de cadre din spitale, la Târgu Jiu nu va fi nicio angajare, deoarece abia reuşesc să se încadreze în procentul de 70% din bugetul unităţii cu cheltuielile cu salariaţii. „Noi deja avem surplus de cadre, odată ce am fost obligaţi să primim medicii şi personalul de la Sadu. Bugetul spitalului nu va putea sub nicio formă să mai suporte şi alte cheltuieli, altfel încât să ne încadrăm în procentul prevăzut de lege. Este nevoie de medici, este foarte mare nevoie, dar legea nu ne permite să mai facem angajări. Degeaba ne-au cerut cei de la Minister o situaţie, că o facem degeaba”, a declarat Vasile Stănculete, directorul spitalului Judeţean.

Deficit de personal se înregistrează în secţiile ATI şi la unităţile de primiri urgenţe ale Spitalului Judeţean. Deşi pe aceste secţii au fost organizate concursuri de mai multe ori nu au existat candidaţi. „Sunt secţii foarte grele, iar medicii se feresc să lucreze aici. Noi nu avem un medic neurochirurg spre exemplu, de aceea de fiecare dată când apar cazuri suntem nevoiţi să trimitem pacienţii la Craiova, iar asta înseamnă timp pierdut, timp care poate costa viaţa cuiva. Nu e doar la noi în spital această problemă, să ştiţi că în mare parte spitalele din România se confruntă cu deficit de medici pe aceste secţii. Am organizat concurs, dar nu au fost doritori”, susţine Cristina Căliman, director medical la Spitalul Judeţean.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: