Ministrul agramat

Nu-mi vine să cred ce aud şi ce văd. Al treilea ministru al educaţiei, Liviu Pop, la prima sa conferinţă de presă s-a comportat ca un elev agramat reuşind performanţa tristă de a nu putea să spună două vorbe logice. Unii pot să spună că la ce să te aştepţi de la un biet profesor de la Vişeul de Sus, care a ajuns peste noapte ministru? Ne aşteptăm ca un profesor chiar dacă predă la un liceu modest din Vişeu să vorbească şi corect şi coerent româneşte! „Clasa pregătitoare, repet, ca şi celelalte ordine rămân în vigoare”, a spus ministrul. Şi un elev din clasele primare i-ar fi putut spune că fraza trebuia rostită corect. Să nu mai vorbesc de faptul că profesor de matematică fiind ar fi trebuit să ştie că soluţiile se caută la probleme şi nu problemele se caută la soluţii cum reiese din textul care-i aparţine: ”Vreau să rezolv problemele pe care le am. Nu să-mi pun probleme şi apoi să caut soluţii la ele“. Ministrul, chiar şi interimar, are grave probleme de comunicare dacă s-a apucat să vorbească ”şi cu sâmbăta şi cu duminica”.

Lipsa coerenţei în discurs ar fi poate distractivă la Vişeu, dar la minister este cu siguranţă distructivă. Fostul ministru al educaţiei Ecaterina Andronescu îşi exprima dezacordul în privinţa existenţei camerelor de luat vederi în clasele unde se va susţine examenul de bacalaureat! Domnia sa crede că ”supravegherea video umileşte profesorii”! Nici pomeneală! Orice cameră video care are şi sonor îndreptată asupra profesorilor ne dă adevărata dimensiune a acestora. Nu mă mai mir de ce fostul ministru Funeriu a refuzat invitaţia lui Liviu Pop de a se aşeza la aceeaşi masă cu foştii miniştri ai educaţiei pentru a contura perspectivele învăţământului românesc. Cum să se aşeze acesta lângă Mang, plagiatorul, lângă Pop, care vorbeşte cu sâmbăta şi duminica şi lângă Andronescu, care anul trecut voia să facă studenţi din absolvenţii care nu şi-au luat examenul de bacalaureat? A treia nominalizare făcută de premierul Ponta pentru ministerul educaţiei s-a dovedit tot un dezastru. Ce ne mai aşteaptă?

M-a mirat uşurinţa cu care preşedintele Băsescu a semnat ordinele pentru numirea ultimilor doi miniştri, dar acum înţeleg de ce. Numai scoşi în lumina reflectoarelor am putut vedea cu toţii cadrele de nădejde pregătite în atâţia ani de opoziţie pentru ocuparea acestui fotoliu. E atât de greu pentru premier să găsească în interiorul celui mai mare partid din România  o persoană care să nu-şi fi trucat CV-ul, să nu-şi fi copiat opera şi care să vorbească româneşte?! Mai bine l-ar nominaliza pe Vanghelie că de la el ştim la ce ne putem aştepta şi oricum i-a garantat pe toţi! Pentru toţi care vor să înjure redau câteva date din CV-ul fostului ministru Daniel Funeriu ca să-l poată compara cu cel al miniştrilor care i-au urmat. A absolvit  Lycée International des Pontonniers, Strasbourg, Franţa, diplomă de inginer chimist la European Higher Institute of Chemistry of Strasbourg, master în Chimie la Université Louis Pasteur, Strasbourg, Organică şi Supramoleculară, şef de promoţie, doctor în Chimie.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: