Ministrul Agriculturii, în Gorj

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost sâmbătă în Gorj, într-o vizită care nu a fost anunțată de autoritățile locale. 

"Dimineața în piața centrală din Târgu Jiu, iar apoi în satul Cojani, din județul Gorj, la un dialog cu inginerul Valeriu Petrică despre plantația de catină ecologică, cu rezultate de producție foarte bune în acest an", a comunicat Petre Daea pe pagina de socializare.

Plantația de cătină de la Cojani a fost înființată de Ilie Potecaru în 2015. Cu un an înainte a cumpărat în zonă în jur de 50 de hectare.

În acest an, recolta este una cum nu şi-ar fi imaginat. Deja culege de aproape patru ori mai mult decât se aştepta. „Vorbim de o producţie record. Ceilalţi producători de cătină m-au vizitat pentru că le-am trimis imagini şi nu m-au crezut. Avem, în medie, peste 25 de tone la hectar, ceea ce iau efectiv şi duc în depozit, în afară de ce lăsăm în urmă pentru că s-au dezvoltat foarte mult şi nu putem duce trunchiurile pe care sunt fructe. Avem o societate, facem sucuri de cătină cu miere, aronia, mure şi soc şi îmi doresc să vând în România, dar mai am contract cu Dubai, Japonia şi Germania”, spunea Potecaru acum câteva săptămâni.

Ilie Potecaru vrea să-şi extindă afacerea. S-a asociat într-o cooperativă de producători şi vrea să acceseze fonduri europene să poată produce la Târgu-Cărbuneşti diverse sucuri şi ulei de cătină.

Vizualizări: 1,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: