Ministrul copiuţă

Site-urile de tip referat.ro au sute de mii de accesări zilnic. Motivul principal este că elevii şi studenţii intră pe astfel de pagini de Internet pentru a-şi printa temele pentru acasă. Profesorii se plâng că elevii nu mai citesc, nu mai gândesc, deşi sunt mult mai isteţi decât generaţiile din urmă. Pur şi simplu le este mult mai simplu să ia un referat de-a gata. La ce bun să piardă timpul citind şi scriind.

Ei bine, o întrebare pe care şi-o pun chiar şi miniştrii care se întrec în CV-uri care de care mai pompoase, cu zeci de diplome şi de lucrări publicate. S-a văzut atunci când presa a luat la puricat CV-ul celei propuse iniţial de Ponta pentru portofoliul Educaţiei ce dezastru a ieşit. Greşeli gramaticale, studii inventate, lucrări plagiate. Premierul Victor Ponta a fost inspirat şi a renunţat rapid la nominalizarea Corinei Dumitrescu. Ghinion! L-a găsit pe senatorul Ioan Mang, care a plagiat o lucrare ştiinţifică a unui japonez în proporţie nu de 50%, nici de 80%, ci de 100%. Ceea ce arată o doză mare, imensă de tupeu, de lipsă de ruşine. Ministrul s-a apărat spunând că e un atac politic şi că nu a copiat lucrarea, doar a citat-o în proporţie de 100%!!!

Un astfel de om nu are ce căuta în fruntea învăţământului. Chiar dacă plagiatul este ceva obişnuit în şcoli şi facultăţi, atât la elevi şi studenţi, dar şi la profesori, este inadmisibil să pui un ministru cu aceleaşi apucături. Şcoala are nevoie de moralitate pentru a educa noile generaţii. Şcoala are nevoie de un ministru care să fie un model academic. Oamenii de valoare nu lipsesc din învăţământ, poate că nu au legătură cu mediul politic, poate că nu sunt cunoscuţi decât în lumea lor, dar unul din ei trebuie scos de acolo şi pus în fruntea Educaţiei.

Plagiatorii dovediţi din învăţământ ar trebui excluşi din breaslă pentru totdeauna. Şi dacă metoda de a-i afla presa este aceea de a trece prin funcţia de ministru, m-aş bucura ca o perioadă sa avem ministru nou din oră în oră.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: