Ministrul Costoiu, unul dintre cei mai bine plătiţi gorjeni

Ultima declaraţie de avere pe care ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a completat-o ca membru al actualului cabinet condus de Victor Ponta evidenţiază venituri substanţiale pe care acesta le-a câştigat în ultimul an fiscal, asta deşi a lucrat doar la stat, activităţile din mediul privat abandonându-le de ani buni. Gorjeanul care se ocupă de soarta învăţământului superior din România a câştigat în 2012, ca rector la Politehnica Bucureşti, 215.691 lei, o sumă pe măsura funcţiei respective, care ar face invidios pe orice dascăl.

O „activitate de management” la Ministerul Educaţiei Naţionale i-a asigurat şi ea câştiguri de peste 1400 de lei lui Costoiu, tot o „activitate de management şi implementare”, la ARNIEC Bucureşti aducându-i ministrului venituri de peste 66.000 de lei. În declaraţia de avere este menţionată şi suma de 1.000 de lei obţinută printr-un contract de antrepriză cu UMF Carol Davila Bucureşti. Cine crede că gorjeanul nostru a avut doar aceste venituri se înşeală pentru că Mihnea Costoiu a închiriat şi un spaţiu comercial contra sumei de 64.059 lei către Bet Cafe Arena, o firmă de pariuri sportive, alţi 3.612 lei fiind obţinuţi  din închirierea unui apartament către Tacrom Service SRL.

În privinţa averii, Costoiu deţine un teren la Runcu, achiziţionat în 2000, iar de prin aceeaşi perioadă, la Târgu Jiu, are un apartament şi un spaţiu comercial, la Bucureşti achiziţionându-şi în 2011 un apartament de 68 mp, despre care menţionează „adjudecare în litigiu”. În privinţa banilor, acesta nu are nici un cont bancar sau împrumut, deşi, anul trecut, la început de mandat, avea deschise şase conturi bancare. E drept că într-unul din ele avea 11 euro, iar în altul 1942 de euro, conturile în lei fiind de circa 6000 de lei fiecare. Toate au fost însă lichidate, în noua declaraţie de avere a ministrului negăsindu-se nicio precizare despre vreun cont bancar.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: