Nu sunt interesați să lucreze la Leoni

Gorjenii nu sunt interesați să muncească la noua firmă care și-a început activitatea în Parcul Industrial din Bumbești Jiu. Reprezentanți ai Leoni au organizat, marți, selecția de personal, însă doar câțiva zeci de șomeri au răspuns apelului făcut de angajator.

Deşi este nevoie de aproximativ 500 de angajați, prea puține persoane s-au și prezentat la selecție. „Este vorba despre o firmă de recrutare. Le-am pus la dispoziție o sală în cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. În sală fac recrutarea pentru fabrica ce se va deschide la Bumbești Jiu, în domeniul auto”, a transmis Romeo Chiriac, directorul Agenției de Șomaj.

Pentru început, firma are nevoie de cel puțin 150 de persoane. Acesta vor merge la cursuri de calificare în Pitești, după care se vor întoarce să muncească în cadrul Parcului Industrial din Bumbești Jiu. „Am venit să dăm un suport viitorii fabrici. Ei doresc în continuare să recruteze personal din Gorj, îi vor duce la Pitești, iar anul viitor vor produce cablajul în fabrica de la Bumbești Jiu. Spre surprinderea mea, numărul este mic. Noi ne așteptam la un număr mai mare”, ne-a declarat Marius Toutu, reprezentantul firmei de recrutări.

În total, 500 de locuri de muncă au fost create în Sadu odată cu sosirea noului investitor care le-a locul celor de la Pirelli. „Urgent, ar fi nevoie de 150 de muncitori. Aceștia vor începe activitatea în Pitești. Inițial, vor fi relocați acolo. După ce vor fi instruiți, în trei luni, se vor întoarce în Bumbești Jiu. În perioada în care vor sta la Pitești, vor primi cazare, o masă caldă pe zi și trei luni vor primi un bonus de relocare pentru că acceptă să meargă acolo la instructaj”, a mai explicat Toutu.

Vizualizări: 5,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: