Ministrul Niţă: Numirea lui Ciurel, legală!

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat, ieri, în presa centrală, că Fondul Proprietatea poate critica oricât alegerea directorului general al Complexului Energetic Oltenia. Fondul Proprietatea a dat un comunicat de presă în care atrage atenţia asupra modului în care a fost numit Laurenţiu Ciurel la CEO.

Fondul spune că în alegerea lui Ciurel nu s-a respectat o ordonanţă de urgenţă a Guvernului României şi că acesta a fost ales de un Consiliu de Supraveghere interimar. Niţă crede că procesul a fost legal. ”Fondul Proprietatea poate să critice ce o vrea și cât o vrea. Atâta vreme cât a existat un contract valabil făcut cu o firmă străină, atâta vreme cât acea firmă străină a selecționat directorii sau lista scurtă de pe care Consiliul de Supraveghere trebuia să aleagă pe cineva, lucrurile au fost legale. Nu are ce să reproșeze”, a spus Niță.

Potrivit acestuia, "Consiliul de Supraveghere avea toate drepturile impuse de ordonanța 109, chiar dacă era interimar, să facă acea alegere". Franklin Templeton, în calitate de Administrator Unic şi Manager de Fond al Fondului Proprietatea, consideră că recenta numire a unui nou director general la CE Oltenia încalcă prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă.  Astfel, noul Director General, Laurenţiu Ciurel, ar fi fost numit de un Consiliu care nu era autorizat să-l numească şi care, în plus, "a realizat un proces de selecţie defectuos în care alţi candidaţi de pe lista scurtă nu au fost intervievaţi pentru această poziţie".

Ciurel a fost numit, pe 21 ianuarie 2013, de către Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia director general, cu un mandat pentru patru ani.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: