Minor condamnat pentru tâlhărie calificată

Un minor din Motru, care are deja şi alte fapte penale în cazierul său, a fost condamnat joi de magistraţi într-un dosar de tâlhărie, el fiind acuzat că, în vară, l-a atacat pe un localnic de 58 de ani pentru a-i lua telefonul mobil.

Ştefan Alexandru Pătru şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat, datorită vârstei, la măsuri educative menite, teoretic, să îl aducă pe calea cea bună. Numai că instanţele au mai dispus o astfel de măsură împotriva acestuia, iar rezultatele se văd în acest nou dosar deschis pe numele său.

„Constată îndeplinite condiţiile angajării răspunderii penale a inculpatului minor Pătru Ştefan Alexandru, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…). Constată că fapta de tâlhărie calificată (…) este concurentă cu infracţiunea (…) pentru care prin sentinţa penală nr.83/26.04.2018 pronunţată de Judecătoria Motru (…) s-a luat faţă de inculpatul minor Pătru Ştefan Alexandru măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de trei luni. (...) Aplică inculpatului minor Pătru Ştefan Alexandru măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an. (…) Deduce din durata internării într-un centru educativ perioada în care inculpatul a fost supus măsurii arestului la domiciliu, respectiv 17.07.2018 până la 22.09.2018. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul minor Pătru Ştefan Alexandru prin încheierea nr.302 din 20.09.2018 a judecătorului fondului”, se arată în decizia instanţei.

Inculpatul are de respectat mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a nu comunica sub nicio formă cu victima sa, victimă care nu a avut nicio pretenţie de la tâlharul minor. Pătru are de achitat, în schimb, statului cheltuieli judiciare de 350 de lei, decizia de acum a judecătorilor nefiind definitivă.

Vizualizări: 2,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: