Revoltă la şcoală din cauza unei profesoare

O profesoară din Bengeşti-Ciocadia este motivul pentru care zeci de copii nu vor să mai meargă la şcoală. Susţin că dascălul nu şi-ar face treaba, ţipă, face discriminări între ei şi ar avea inclusiv episoade în care devine agresivă. Luna trecută, ar fi lovit un elev cu capul de bancă. Conducerea şcolii a decis ca profesoara să fie cercetată disciplinar.

Profesoara predă limba şi literatura română de la începutul acestui an şcolar la Şcoala Gimnazială din Bengeşti-Ciocadia. De atunci, ar fi început calvarul atât pentru copii, cât şi pentru dascăli. „Reclamă pe toată lumea peste tot. Pe părinţi, pe dascăli, pe directorul şcolii, pe primar. Noi nu credem că această doamnă mai poate rămâne la catedră. La ore, în loc să le predea limba română cum ar trebui, dumneaei cântă, pune copiii să o filmeze. A adus odată la ea un ciocan. L-a scos din geantă şi l-a pus pe catedră. A zis că aşa rezolvă ea problemele din sistemul de învăţământ, cu acel ciocan. Vă daţi seama că s-au speriat copiii. Şi eu m-aş speria”, a spus mama unui elev.

Incidente au fost înregistrate imediat după ce a început noul an şcolar. „Părinţii au venit la şcoală, au făcut sesizări. Dar comportamentul doamnei profesoare îl sesizăm şi noi şi nu prea seamănă a un comportament demn de un cadru didactic. Ne-a reclamat pe toţi. Este o situaţie foarte tensionată în clase, la fel şi în cancelarie. Ne acuză pe toţi de fel şi fel de lucruri. A făcut reclamaţii peste reclamaţii, peste tot”, a spus şi directorul şcolii, Ionel Oană.

În plus, dascălul a fost reclamat şi la Poliţie după ce ar fi lovit un copil. A fost înregistrat şi un incident. „Un copil susţine că doamna l-a lovit cu capul de bancă. Părinţii au făcut o reclamaţie deja la Poliţie. Noi i-am solicitat doamnei să vină cu un document medical care să ateste că este aptă să vină, în continuare, la catedră”, a mai explicat directorul unităţii de învăţământ.

Dascălul, inspectat la oră

Scandalul a ajuns şi la urechile reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „Eu, personal, am inspectat-o pe doamna profesoară la două ore. Nu pot să-mi fac eu un punct de vedere referitor la comportamentul dumneaei, eu am analizat actul didactic. A fost notată cu calificativul nesatisfăcător. Noi facem un apel şi la medicii care eliberează documente pentru dascăli, să se gândească şi la faptul că aceşti oameni trebuie să vină în faţa unor copii pe care să-i modeleze pentru viitor şi acest document este o măsură de protecţie”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

„Copiii sunt uşor de influenţat”

Profesoara acuzată se declară nevinovată. „Copiii sunt mici, uşor de influenţat. Au fost învăţaţi să spună aşa ceva, iar ce s-a scris până acum, în acele reclamaţii şi sesizări, au fost scrise probabil de colegi de-ai mei. Da, am pus copiii să cânte, dar aşa învaţă mai uşor cântecele, după ce mă filmează pe mine cântând. Vine Centenarul şi de-asta am vrut să-i învăţ şi cântece patriotice, dar asta se întâmplă în pauze, nu la ora propriu-zisă. Iar cu acel ciocan am bătut nişte cuie într-un panou”, s-a apărat profesoara Iuliana Rădulescu. 

Vizualizări: 2,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: