Magazinele lui Huidu au dispărut. Şi patronul la fel

Magazinele cu produse cu preţuri de la 3,9 lei, existente în aproape toate zonele din municipiu s-au transformat acum în spaţii de închiriat. Chiar dacă târgujienii cu venituri mici le deveniseră clienţi fideli se pare că afacerea nu mergea aşa cum îşi dorea proprietarul, Dumitru Huidu. Nici parcarea supraterană din Piaţa Centrală, visul lui Huidu, nu se va realiza foarte curând deoarece omul de afaceri a cerut municipalităţii să-l păsuiască, timp de şase luni, de la plata taxei de concesiune. Cert este că Huidu este de negăsit pentru a explica dacă situaţia financiară îi este favorabilă sau nu. Surse neoficiale spun că Huidu a plecat din ţară şi nu ştie nici familia unde este.

Magazinele „Senator“, numite sugestiv de fostul senator Huidu, cu preţuri pornind de la 3,9 lei din Târgu Jiu sunt pe cale de dispariţie. Din reţeaua de magazine extinsă în aproape fiecare cartier al municipiului au mai rămas decât unul-două magazine, prin zona pieţelor. Deşi spaţiile respective nu sunt încă de închiriat, magazinele sunt închise mai tot timpul. Gurile rele susţin că omul de afaceri Dumitru Huidu este în pragul falimentului deoarece în ultima perioadă făcea economie la energia electrică, fostele vânzătoare de la “magazinele de 3,9 lei” din Cartierul 9 Mai fiind obligate să vândă marfa, cu puţin timp înainte de închiderea acestora, la lumina lanternelor. Proprietarul magazinelor nu a putut fi contactat, numărul său de telefon nemaifiind alocat la reţea. Cunoscuţii săi spun că Huidu este plecat în străinătate pentru a face rost de bani pentru parcarea supraterană, pe care intenţionează să o amenajeze în Piaţa Centrală.

A cerut păsuire de la plata taxei de concesiune

Dumitru Huidu a cerut municipalităţii să-l păsuiască, o perioadă de un an de zile, de la plata taxei de concesiune a terenului situat în apropierea Pieţei Centrale. În şedinţa de Consiliu Local din luna august consilierii au fost de acord ca Huidu să beneficieze de o perioadă de graţie de şase luni. Taxa de concesiune este de 300 milioane de lei vechi/lună. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun Huidu nu are bani pentru o asemenea investiţie deoarece se baza pe împrumuturile externe pe care nu le-a mai putut contracta. Dumitru Huidu a semnat un contract de concesiune cu primăria în urmă cu aproape doi ani, însă nu a intrat în posesia terenului decât în urmă cu câteva luni din cauza unor probleme cadastrale. La vremea aceea Huidu declara că are banii necesari pentru demararea construcţiei, fiind sprijinit de importanţi oameni de afaceri din ţară şi din străinătate.

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: