Minora care şi-a omorât tatăl, condamnată după ce şi-a recunoscut crima

Adolescenta din Târgu Jiu care în luna noiembrie a anului trecut a pus la cale un plan diabolic împreună cu iubitul său pentru a-şi omorî propriul tată şi-a mărturisit faptele în faţa magistraţilor care o judecă pentru crimă, ea primindu-şi  pedeapsa în baza căreia va rămâne după gratii mulţi ani de acum încolo.

Andreea Florin Predan Ciocea, de 16 ani, a cerut prin avocatul său, să fie considerată complice la crima din noiembrie 2012, comisă în zona radioreleului de la marginea municipiului, cererea ei fiind respinsă de către judecătorul de caz. Judecătorul a decis ca ea să fie condamnată la 8 ani de puşcărie, pedeapsa fiindu-i redusă la jumătate pe considerentul că era minoră la data comiterii faptelor, ea fiind în continuare minoră.

Ion Ciocea şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit cu un corp metalic dur în zona capului. Cel care l-a izbit în plin, la întunericul nopţii, în propria-i curte, fiind Ion Sorin Brânzan, prietenul fiicei sale. Bărbatul se opunea relaţiei dintre cei doi, pe considerentul că băiatul nu avea nici un viitor, în timp ce fata sa învăţa bine, dar era îndemnată la lucruri rele de cel cu care se iubea. Brânzan a primit acum 16 ani de puşcărie, după ce, la fel ca şi Andreea, şi-a mărturisit şi regretat faptele în faţa magistraţilor. „Regret profund fapta comisă şi o regret. Regret enorm. Nu aş mai face aşa ceva dacă aş putea da timpul înapoi. În arest nu te învaţă nimeni de bine. Sunt de 3 luni acolo dar mi se pare că au trecut 15”, s-a căit Brânzan în faţa judecătorilor care au decis ca el să stea 16 ani după gratii, perioada sa de detenţie fiind exact cât vârsta fetei pentru care a luat viaţa unui om.

Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă, magistraţii dispunând prin verdictul respectiv şi confiscarea vătraiului cu care a fost suprimată viaţa lui Ion Ciocea. Cei doi adolescenţi criminali au de plătit şi cheltuieli judiciare de câte 1500 de lei, rudele bărbatului decedat nesolicitând daune civile. Menţionăm că oribila crimă s-a produs în contextul în care fata de 16 ani locuia cu tatăl său, mama fiind plecată la muncă în străinătate. Adolescenta a fost cea care, a doua zi dimineaţa şi-a anunţat rudele despre faptul că ar fi „descoperit” trupul neînsufleţit al părintelui său, la nici 24 de ore de la comiterea crimei poliţiştii gorjeni dându-şi seama cine  a comis faptele, cei doi tineri fiind încătuşaţi imediat.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: