Minoră dispărută din Vâlcea şi găsită la Târgu Jiu

Fiica directorului Casei Corpului Didactic din Râmnicu Vâlcea a fost găsită la Târgu Jiu, după mai multe zile în care dispăruse de acasă. Alina Petruţa Ciobanu are 17 ani, iar dispariţia ei a fost sesizată de părinţi pe 20 ianuarie. Informaţiile legate de acest caz arată că adolescenta a petrecut prin Târgu Jiu câteva zile, timp în care a fost cazată la un hotel.         

Părinţii săi au aşteptat-o însă cu inima strânsă acasă şi şi-au făcut mereu griji pentru soarta acesteia, tatăl, Dumitru Ciobanu, povestind că nu îi dăduse bani mai mulţi în buzunar decât de obicei, suma ajungându-i pentru câţiva covrigi. “Pe 20 ianuarie, dimineaţa, a spus că o să plece ceva mai târziu la şcoală, la ora 9.00, pentru că are practică. I-a dat 1,50 lei, bani de buzunar, să-şi ia câţiva covrigi. Pentru că de fiecare dată ne spunea când întârzie chiar câteva minute, am fost de acord să plece mai târziu, iar la ora 11.00, m-a sunat şi mi-a spus că va mai întârzia după orele de program, până la ora 16.00, pentru că merge cu prietenele, la plimbare, prin oraş. Nu ştiu de unde a sunat, dar de atunci n-am mai auzit-o niciodată. Când am venit acasă, spre seară, am descoperit că lăsase cheile apartamentului şi telefonul în sufragerie. Probabil că cheile le aruncase pe geamul de la sufragerie pe care l-am găsit întredeschis”, a declarat tatăl îngrijorat pentru o publicaţie din Vâlcea. De atunci, părinţii au stat  într-una pe telefonul mobil al Alinei şi pe messengerul acesteia, în speranţa că poate va veni vreun mesaj de undeva. Pe telefon au sunat-o colegi, cunoştinţe, dar fără ca să existe cineva care să ştie ceva de soarta ei. Televiziunile naţionale au făcut un tur de forţă preluând cazul şi mediatizându-l cu vârf şi îndesat, astfel ajungându-se ca fata să fie recunoscută de un gorjean.

Căutările au luat sfârşit luni seara, după cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspectorul Diana Smărăndoiu. „La data de 26 ianuarie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, precum şi a mediatizării cazului în mass-media, Ciobanu Alina Petruţa, de 17 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, a cărei dispariţie de la domiciliu a fost sesizată la data de 20 ianuarie a.c., a fost identificată în municipiul Tg. Jiu, judeţul Gorj. Din primele cercetări a rezultat că minora a plecat voluntar de la domiciliu şi nu a fost victima vreunei infracţiuni. Poliţiştii au încredinţat-o pe aceasta familiei”, afirmă ofiţerul de presă al Poliţiei din Vâlcea. Poliţiştii gorjeni nu au fost implicaţi în rezolvarea directă a acestui caz pentru că persoana care a observat-o în barul din Târgu Jiu a dus-o pe minoră şi la Vâlcea. „Din primele informaţii reiese că minora a fost observată şi recunoscută de un consumator dintr-un local din municipiul Târgu Jiu, la scurt timp după ce o fotografie a minorei apăruse pe un post de televiziune. Bărbatul respectiv a intrat cu adolescenta în vorbă şi, ulterior, a anunţat familia acesteia. De asemenea, acesta a dus-o cu maşina personală până la un post de poliţie din judeţul Vâlcea, de unde a fost preluată de colegii de acolo şi încredinţată familiei”, ne-a precizat inspectorul Daniel Tică, ofiţerul de presă al IPJ Gorj.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: