Minprest nu renunţă la banii de la foştii şefi

Doi foşti directori ai Minprest SA  au fost acţionaţi în instanţă de către societatea care prestează servicii pentru Complexul Energetic Oltenia, fiindu-le cerute sume de bani care le-au fost imputate şi în cadrul unui proces penal.

Elena Vintilescu şi Dumitru Corcoveanu au fost reţinuţi 24 de ore în august 2013 şi acuzaţi de abuz în serviciu, dar acuzaţiile care le-au fost aduse nu le-au adus şi o condamnare, aşa cum şi-ar fi dorit anchetatorii. Curtea de Apel a confirmat recent decizia de anul trecut a Judecătoriei Târgu Jiu de achitare a celor doi, achitarea fiind dată pe fondul dezincriminării parţiale a acestei infracţiuni de către Curtea Constituţională.

Când a pronunţat verdictul de achitare, instanţa de la Târgu Jiu a lăsat nesoluţionată partea civilă a procesului, rămânând astfel deschisă uşa pentru o nouă acţiune în instanţă pentru recuperarea eventualelor pagube. „Lasă nesoluţionată acţiunea civilă şi cererea de desfiinţare înscrisuri respectiv, contractele de vânzare cumpărare încheiate între SC Minprest Serv SA Rovinari cu SC TPSUT SA Mehedinţi, cu SC Corex SRL Dobriţa, comanda de lucrări, factura şi chitanţa emise de SC Liţoiu SRL Draguţeşti către SC Minprest Serv. SA Rovinari. Menţine măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor imobile ale inculpaţilor, respectiv: un apartament ce aparţine inculpatei Vintilescu Elena şi o casă de locuit ce aparţine inculpatului Corcoveanu Dumitru”, se arată în decizia luată de Judecătoria Târgu Jiu.

Acum, pe rolul aceleiaşi instanţe a fost înregistrat dosarul prin care Vintilescu şi Corcoveanu ar putea fi obligaţi să despăgubească societatea pe care au condus-o în perioada guvernării PDL. În dosarul în care au obţinut achitarea definitivă, cei doi foşti directori erau acuzaţi de un prejudiciu de 330.000 de lei. Acum rămâne de văzut dacă instanţele îi vor obliga pe aceştia la plata unor despăgubiri sau nici măcar atât, procesul celor doi foşti şefi ai Minprest urmând să se desfăşoare în toamnă la Judecătoria Târgu Jiu, iar până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi în acest caz ar putea trece aproape un deceniu de la comiterea faptelor.

Paguba a fost creată, conform anchetatorilor, prin nerecuperarea banilor pentru cantităţi mari de combustibil vândute unei firme din Mehedinţi, dar şi prin repararea maşinilor personale ale celor doi foşti directori pe banii societăţii pe care au condus-o timp de câţiva ani.

Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: