Pedeapsă redusă după rejudecare. Ţepe cu cecuri fără acoperire

Un gorjean s-a ales cu o pedeapsă mult mai mică decât cea pe care i-au dat-o judecătorii în urmă cu câţiva ani, având toate şansele ca în scurt timp să nu se mai gândească la închisoare. Interesant este că nu condamnatul a cerut modificarea pedepsei, ci Compartimentul Executări Penale din cadrul Tribunalului Gorj.

Silviu Banţa avea din 2013 de executat o pedeapsă de 11 ani, iar acum acesta s-a ales cu un verdict mult mai blând, magistraţii fiind obligaţi să îl condamne în baza legii considerate mai favorabile pentru el. „Reduce pedeapsa de 11 ani închisoare şi 5 ani pedeapsa complementară (…) aplicată condamnatului Banţa Silviu Marian, la maximul special de 5 ani închisoare. (…)”, se arată în decizia de acum a judecătorilor gorjeni.

Banţa a fost trimis în judecată alături de alţi doi gorjeni, fiind acuzat de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave. Cei trei luau marfă cu cecuri fără acoperire şi o revindeau, judecătorii obligându-i la despăgubiri de circa un sfert de milion de lei în favoarea firmelor pe care le-au înşelat.

Cererea aprobată acum de judecători a fost înregistrată la Tribunal încă din septembrie 2016, iar în tot acest interval de timp condamnatul a fost căutat prin Franţa pentru a-şi spune un punct de vedere. Sătui să îl tot aştepte, magistraţii au dat în cele din urmă un verdict care îi este favorabil acestuia. (G.I.)

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: