Primarii nu vor să fie trimişi în judecată în an electoral

Primarii gorjeni acuzaţi în dosarul „Ydail” se plâng că ancheta merge greu şi se tem că îi vor prinde alegerile din 2020 trimişi în judecată. Aceştia explică de ce au cerut procurorilor să urgenteze ancheta. Primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, a spus că s-a lungit prea mult cercetarea, dosarul fiind deschis de trei ani. „Presupun că în 2020 o să ajungem cu el în instanţă, noi vrem să se termine repede. Cercetările au fost încheiate acum trei luni, dar probabil nu există probe. Nu pot exista probe, câtă vreme nu există fapta”, a spus Florinel Ţuilă.

„Lotul Ydail” este format din mai mulţi primari din judeţ, dar şi din administratorul acestei firme de construcţii, Doru Şandru Ştefan. Cercetările în dosar au început în urmă cu aproape trei ani, după ce anchetatorii au găsit la acesta o agendă cu diverse cifre notate în dreptul numelor unor primari, bănuiala anchetatorilor fiind aceea că cifrele ar reprezenta şpăgi date edililor pentru lucrările pe care Ydail le-a executat în localităţile conduse de aceştia. Primarii vizaţi sunt Sorin Bucurescu - Slivileşti, Mihai Calotă - Urdari, Petre Grigorie - Plopşoru, Ion Gruescu - fost primar Negomir, Adrian Mangu - Bărbăteşti, Ilie Petroi - Aninoasa, Florinel Ţuilă - Cătunele, Constantin Podaru - fost administrator public Rovinari şi Ana Ceană, de la Melineşti – Dolj. 

Primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, nu a cerut urgentarea anchetei, dar crede că un an ar fi un termen rezonabil pentru finalizarea unei anchete. „În tot acest timp au fost o serie de acuze publice, nu a existat prezumţia de nevinovăţie. În comunicatul parchetului se specifică faptul că s-a luat şi s-a dat, fără dovezi”, a spus Ilie Petroi. (A.A.)

Vizualizări: 1,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: