Demisii în bloc din PNL

Toți cei 17 liberali care s-au dezafiliat grupului parlamentar al PNL vor demisiona din partid, a anunțat luni deputatul Alexandru Kocsis-Cristea.  Între aceștia se numără și senatorul de Gorj, Ion Iordache.

Cei 17 liberali au absentat de la şedinţa de luni în care a fost votată lista miniştrilor liberali în noul Executiv. Ei nu sunt de acord cu alianța dintre PNL și PSD, cerând în mod repetat refacerea coaliției de dreapta.

„Să ştiţi că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toţi cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas şi vor spune NU acestei cârdăşii cu PSD”, a scris Alexandru Kocsis-Cristea, pe Facebook.

El a mai anunțat că „mâine, alături de ceilalţi 16 colegi care şi-au păstrat coloana dreaptă până la capăt, indiferent de câte presiuni s-au făcut asupra lor, îmi voi da demisia din PNL”.

Parlamentarul a lansat și un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis pentru situația în care a ajuns PNL.

„Marele Partid Naţional Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independenţă, două Războaie Mondiale şi peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în faţa lui Klaus Iohannis, un politician mediocru şi meschin care ne-a păcălit pe toţi”, a precizat deputatul.

Primul care și-a anunțat demisia din PNL a fost Ludovic Orban, care a precizat că,  pentru el, partidul „a murit în pat cu PSD”.

Vizualizări: 4,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: