Miruță: Voi protesta vehement

Condițiile speciale de muncă ale minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt aduse din nou în discuție de parlamentarii gorjeni. Spre exemplu, deputatul USR Radu Miruță spune că va protesta vehement în cazul în care cei aflați la guvernare vor scoate aceste condiții speciale. 

”Eu am văzut o variantă de lucru la această ordonanță care este extrem de nocivă pentru județul Gorj. Varianta este a grupului de lucru. Prin această variantă vor să scoată oamenii din condițiile speciale și le remodifică modalitatea prin care ei au contribuit.  Vor putea să iasă la pensie, dar fără condiții speciale și fără raportarea la cei 25 de ani perioadă de contributivitate. Indicele va fi mai mic și vor lua o pensie mai mică. Este scrisă malefic. Se diminuează veniturile oamenilor”, a spus Radu Miruță, la Radio Infinit.

Acesta a mai spus faptul că salariații de la CE Oltenia vor fi foarte revoltați în contextul în care se vor scoate condițiile speciale. ”Eu o să protestez vehement și public, și în Parlament, dacă se va ajunge la așa ceva. Eu sper să nu se ajungă acolo. Va fi o mare revoltă în rândul oamenilor. Principala revendicare a oamenilor a fost de echilibrare a condițiilor în care ei lucrează”, a mai spus Miruță.

Senatorul liberal Ion Iordache, cel care a făcut grupul de lucru care a propus o nouă reglementare, neagă afirmațiile lui Miruță. ”Nu se vor pierde condițiile speciale. Este vorba despre doar a reglementa foarte clar faptul că cei care îndeplinesc, astăzi, condiția de vechime, să beneficieze de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare, iar condițiile să rămână pentru cei care nu beneficiază”, a spus Iordache.

Vizualizări: 1,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: