Mişcarea Noua Republică susţine candidaţii independenţi

Mişcarea Noua Republică se va constitui în scurt timp în partid politic. Preşedintele acestei mişcări politice, Mihail Neamţu, s-a aflat pentru a doua oară la Târgu Jiu, fiind însoţit de avocatul Nicolae Burchel şi specialistul în fiscalitate, Gabriel Biriş, gorjeni la origine, precum şi de profesorul Ştefan Vlaston. Liderul acestei formaţiuni a subliniat că Noua Republică va pune accentul pe alegerile generale, iar în cazul în care vor găsi persoane potrivite acestea vor fi susţinute ca independente la alegerile din 10 iunie.

Platforma Noua Republică a fost înfiinţată în luna septembrie a anului trecut, are peste 35 de filiale în toată ţara şi tinde să se înfiinţeze ca partid politic. La nivelul judeţului Gorj există un grup de 15 membri activi, dar au fost strânse până acum peste 1200 de semnături. Reprezentanţii acestei mişcări au precizat că nu vor avea candidaţi la alegerile din iunie. „Noua Republică va susţine candidaţi independenţi, în măsura în care ei pot să satisfacă criteriile de integritate morală pe de o parte şi de profesionalism pe de altă parte. Profilul gospodarului, dacă îl identificăm într-o comunitate, îl vom susţine prin logistică, prin oamenii pe care îi avem, prin oportunităţile de comunicare publică pe care le vom putea crea. Asta va fi o primă acţiune, dar ne concentrăm cu precădere spre ceea ce înseamnă alegerile generale din 2012. Este vorba desspe alegerile parlamentare din noiembrie credem şi acolo avem ambiţia de a intra în Parlament cu oameni de calitate, cu figuri noi, proaspete, necompromise”, subliniază Mihail Neamţu.

Avocatul Nicolae Burchel a pus accentul pe moştenirea Brâncuşi, pe care politicienii de până acum nu au ştiut să o exploateze. „Efectiv acest judeţ poate să trăiască de pe urma Brâncuşi. Avem o mină de aur pe care stăm. Imaginaţi-vă Masa Tăcerii, Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului făcute din aur şi ar fi totul subevaluat. Unul dintre conceptele Noii Republici este ca toate comunităţile să aibă putere, să aibă forţă”, explică Nicolae Burchel.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: