Mischie aşteaptă azi un verdict de la Deva

Nicolae Mischie ar trebui să afle azi verdictul într-unul din dosarele pe care le are pe rolul Judecătoriei Deva. Magistraţii au amânat deja de trei ori până acum pronunţarea sentinţei în procesul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj este judecat pentru abuz în funcţie. Dosarul este unul extrem de complex, fostul preşedinte fiind învinuit că ar fi creat un prejudiciu de un milion de lei prin felul în care a încredinţat lucrările de modernizare a unor drumuri către o fostă firmă a omului de afaceri Relu Ştefănoiu.

Cel din urmă este şi el judecat în acelaşi dosar, aşteptând, la rândul său, o sentinţă. Iniţial, în acest dosar s-au aflat în atenţia anchetatorilor 27 de persoane, însă pentru 17 dintre ele procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, iar alte opt au primit amenzi administrative de 1.000 de lei, printre acestea aflându-se mai mulţi primari din judeţul Gorj. În rechizitoriul procurorilor se arată că Nicolae Mischie, primarii şi ceilalţi funcţionari vizaţi nu şi-ar fi îndeplinit sarcinile de serviciu în relaţia cu firma lui Stefănoiu, când au recepţionat lucrări de balastare sau asfaltare a mai multor drumuri. De asemenea, firma lui Ştefănoiu ar fi exploatat ilegal agregatele minerale din albiile râurilor locale, unde avea de executat lucrările atribuite de Consiliul Judeţean condus atunci de Nicolae Mischie.

Dosarul de la Deva mai vizează şi felul în care Consiliul Judeţean a modernizat casa de oaspeţi din centrul oraşului, Casa Gănescu, prin intermediul unei firme a lui Clement Mocanu. Mischie mai are pe rol un proces cu Mocanu la Curtea de Apel Timişoara, proces în care DNA îl acuză pe fostul şef al Consiliului Judeţean de faptul că şi-ar fi modernizat mai multe imobile cu ajutorul firmei ARC SA Tg Cărbuneşti. Mocanu a susţinut că în schimbul lucrărilor făcute la casele lui Mischie a obţinut lucrări în minerit şi energie, însă firma pe care el a avut-o în Gorj a dat faliment, la fel ca şi cealaltă investiţie pe care acesta o făcuse cu Irinel Columbeanu la Tg Cărbuneşti.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: