Mischie, băgat la zdup de Călinoiu?

Fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj are o zi destul de încărcată azi, el fiind nevoit să fie prezent la două procese pe care le are pe rol la Judecătoria Deva şi, respectiv, Tribunalul Hunedoara. În dosarul de la Deva, Mischie este judecat pentru infracţiuni la regimul vamal, după ce ar fi introdus în ţară, atunci când era în funcţia publică, la începutul anilor 2000, două autoturisme pe care nu le-a declarat la vamă. De asemenea, într-un alt dosar, în care este judecat şi Relu Ştefănoiu, Mischie aşteaptă o hârtie de la Consiliul Judeţean.

Nicolae Mischie trebuie să facă faţă acestor solicitări după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins o sentinţă pronunţată împotriva sa, de condamnare la trei ani de închisoare, şi a dispus reluarea judecăţii de la zero în procesul de la Judecătoria Deva. Judecătorii au cerut în mod expres ca la termenul de azi „reprezentantul parchetului să precizeze în scris, extinderea procesului penal pentru cele două fapte de fals în declaraţii şi înşelăciune, pentru fiecare faptă descrisă, în ce constă, când a fost săvârşită, să indice actele falsificate, în vederea introducerii în cauză, în calitate de parte civilă a Autoritatea Naţională a Vămilor Bucureşti pentru Direcţia regională pentru accize şi Operaţiuni Vamale Craiova”.

La procesul de la Tribunalul Hunedoara este aşteptat, de asemenea, un document care, eventual, să fie incriminator la adresa lui Mischie. Acesta este judecat aici împreună cu omul de afaceri Relu Ştefănoiu în faimosul dosar al drumurilor, dar şi al modului de restaurare a Casei Gănescu din centrul oraşului. Mischie a spus mereu că el nu a fost şef al comisiei care s-a ocupat de lucrările respective, ci actualul preşedinte Ion Călinoiu, care până în 2004 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Acum magistraţii aşteaptă o hârtie incriminatorie tocmai de la Consiliul Judeţean. „Termen acordat în vederea efectuării unei adrese către partea vătămată Consiliul Judeţean Gorj pentru a comunica dacă înţelege să se mai constituie parte civilă, raportat la conţinutul actului depus la termenul de astăzi la dosar de către inculpatul apelant”, au decis magistraţii la ultimul termen, de la mijlocul lunii trecute.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: