Mischie cere amânarea executării pedepsei

Prima zi în spatele gratiilor pare să-l fi convins deja pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean că nu este de stat prea mult timp în locul respectiv, imediat după încarcerare acesta apucându-se să scrie pentru a ieşi cât mai repede în libertate.

Nicolae Mischie nu scrie, deocamdată, o carte, aşa cum multă lume se aşteaptă, pentru a i se reduce din pedeapsă, ci o cerere pe care a şi adresat-o instanţelor de judecată şi prin care solicită să-i fie amânată executarea pedepsei.

Tribunalul Gorj are pe rol o astfel de solicitare, dosarul fiind programat pentru mijlocul lunii viitoare. Până atunci, deţinutul Nicolae Mischie rămâne în puşcărie pentru a executa fie şi măcar o parte din cei patru ani la care l-a condamnat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de corupţie în care l-a denunţat Clement Mocanu. Omul de afaceri s-a plâns anchetatorilor, cu un deceniu în urmă, că i-a renovat fostului baron trei imobile pentru a primi contracte în minerit şi energie pentru firma sa, dosarul fiind instrumentat de DNA.

Nicolae Mischie a fost încarcerat pe 19 martie, la ora 1.00 noaptea, după pronunţarea sentinţei la Bucureşti. Cu puţin timp înainte ca la poarta sa să vină poliţiştii pentru a-l duce în arest, Mischie a fost vizitat de mai multe cunoştinţe, printre care şi avocatul său, cel care, probabil, a şi depus la instanţă cererea de amânare a executării pedepsei. Avocatul a intrat atunci la Mischie în casă cu nişte hârtii şi a ieşit cu acestea semnate de fostul politician, printre ele fiind foarte posibil să se afle şi solicitarea depusă la Tribunal chiar pe 19 martie.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: