Misiune imposibilă pentru Energia

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari încearcă azi să se califice în faza următoare a Cupei României. Gorjenii au pierdut meciul tur de la Cluj cu U Mobitelco la o diferenţă de 11 puncte, scor 73-62, misiunea lor din meciul retur devenind aproape imposibilă.

Cu o nouă echipă formată în acestă vară, Theo Evans va încerca să învingă acasă la o diferenţă mai mare decât a pierdut la Cluj. Mobiltelco este una dintre echipele bune ale Diviziei A şi este cotată ca favorită la calificare. Meciul se dispută de la ora 19:00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, fiind primul joc oficial pe care gorjenii îl susţin acasă în acest nou sezon.

Evans se bazează şi pe suporteri

Misiunea baschetbaliştilor gorjeni este dificilă la meciul de azi, mai ales că Energia vine cu o nouă echipă, trecând peste faptul că oaspeţii sunt una dintre echipele de top ale campionatului. Chiar dacă elevii săi au pierdut la Cluj, Theo Evans consideră că echipa a jucat bine şi poate face un meci mai bun acasă, unde are de partea sa şi suporterii: „Sper să jucăm mai bine de această dată. Nici la Cluj nu am jucat rău. Băieţii au jucat binişor, în afară de finalul de joc, când am pierdut câteva mingi foarte uşor, am ratat câteva aruncări, am făcut câteva faulturi şi gazdele s-au distanţat”.

Evans ţine seama de faptul că echipa din Cluj este una foarte bună, fiind în primele patru echipe din România ca valoare. Analizând evoluţia din prima etapă de cupă, antrenorul a precizat că s-a făcut un pas înainte după pregătirea din vară, pentru că echipa a avut o evoluţie bună per ansamblu: „Echipa a jucat mai bine decât a făcut-o în pregătire şi se pare că am îmbunătăţit puţin jocul”.

Evans: „11 puncte sunt greu de recuperat“

Vorbind despre meciul de azi, Evans spune că nu va fi deloc uşor: „Trebuie să recunosc că va fi foarte dificil. Şapte puncte ar fi fost cu mult mai bine de recuperat, acceptabil, dar la 11 puncte e foarte greu. În mod sigur vom avea nevoie ca fiecare om din teren şi din afara lui să fie la înălţime”.

Antrenorul gazdelor a apreciat că echipa sa are nevoie la acest meci şi de suporteri: „Avem nevoie de fani să ne susţină până la capăt. Dacă nu vor fi alături de noi, va fi aproape imposibil de recupeart diferenţa aceasta”.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: