Mita lui Dian Popescu, aflată de la Gorj TV

Procurorul Emil Moța a inventat mita de 7.000 de lei dată de omul de afaceri Dian Popescu primarului din Pestisani Florin Pavel, inspirându-se de la televizor. Totul a pornit de la o emisiune de la Gorj TV, unde Silvestru Tivig, cel care a facut plângere impotriva lui Pavel, a povestit cum il cunoaste din vedere pe Dian Popescu din 2004, cand i-a admirat Jaguarul. Tivig a povestit in treacat cum i-ar fi zis Pavel ca a fost ajutat de Dian Popescu cu 7.000 de lei in campania din 2004. In zilele imediat urmatoare, Tivig a fost chemat la parchet, pentru a denunţa o posibilă mită.

Silvestru Tivig a dezvăluit ieri la un post local de radio cum a ajuns să dea declaraţii la Parchet, în urma cărora preşedintele PNL Gorj Dian Popescu a fost acuzat de luare de mită. Tivig a povestit că totul a pornit în urma unor afirmaţii făcute la postul  de televiziune Gorj TV.

Cine-i tipul cu Jaguarul?

Tivig a povestit la radio despre un ajutor dat de Dian Popescu în 2008, deşi la Gorj TV a vorbit de aceeaşi sumă, care ar fi fost dată însă în 2004. Tivig ar fi aflat despre suma de 7000 de lei chiar de la Pavel, atunci când l-a întrebat cine este personajul cu Jaguar. “Eu am fost audiat în urma unei afirmații de-a mea într-o emisiune. După campania din 2008 primarul de la Peștișani mi-a spus că dl Dian Popescu l-ar fi ajutat cu o sumă în campania electorală. Doar atât”, a spus Tivig la Radio Târgu Jiu.

Sesizarea procurorilor a început astfel de la emisiunea de la Gorj TV. Aceştia au interpretat deci că Dian Popescu l-a ajutat pe primarul Florin Pavel în campania din 2004 ca să obţină o lucrare din fonduri publice patru ani mai târziu. “Pe domnul Dian Popescu îl cunosc din 2004, când după alegerile locale de la Peștișani, l-am întrebat cine e, mi-a spus, cum, nu știi, e om de afaceri, e cel care m-a ajutat cu 70 de milioane în campanie. De fapt, conducea un Jaguar, și eu am întrebat cine-i tipul cu Jaguarul, de la asta a pornit”, a spus Silvestru Tivig, preşedintele Obștii Peştişani la emisiunea Provocare la adevăr, din 20 iunie 2012.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: