Mitrea despre conducerea PSD: E ca pe vremea lui Geoană

Senatorul PSD, Miron Mitrea, se află în discuţii cu grupul independenţilor după ce şi-a exprimat o serie de nemulţumiri legate de noua conducere a partidului, existând posibilitatea unei plecări a acestuia la UNPR în toamna acestui an, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.

Potrivit aceloraşi surse, Mitrea şi-a exprimat luni, în cadrul şedinţei de grup de la Senat nemulţumirea faţă de politica dusă de noua conducere a PSD. Discuţia a plecat de la criticile aduse de Mitrea faţă de modul în care social-democraţii şi-au prezentat viziunea pentru revizuirea Constituţiei, ameninţând că, dacă actuala conducere a partidului nu-şi va schimba atitudinea faţă de parlamentari, el va fi obligat "să-şi caute o altă cale".

Miron Mitrea a criticat duminică, într-o postare pe blog, modul în care conducerea partidului a susţinut modificarea Constituţiei pentru alegerea Senatului de către consilierii locali şi judeţeni, fără a fi fost consultat şi grupul parlamentar din care face parte.

El l-a acuzat pe Victor Ponta că ia decizii de unul singur, ca pe vremea lui Geoană.

"Am aflat de la radio că PSD, partidul al cărui senator sunt, propune ca, după noua Constituţie, senatorii să fie aleşi de consilierii locali. Aşadar, n-a fost de ajuns că guvernul Boc s-a umplut de ridicol cu gluma sa de proiect de modificare a Constituţiei, în care Parlamentul încă mai ratifică aderarea României la NATO. Trebuia ca şi principalul partid de opoziţie să-şi dea cu stângul în dreptul. Iar decizia de a ne faulta singuri s-a luat din nou pe şest, ca pe vremea lui Geoană, fără ca măcar noi, senatorii PSD, să fim întrebaţi ce părere avem. Am fost puşi din nou în faţa faptului împlinit, ba, mai mult, am aflat de la radio ce vrea să facă partidul. De parcă am avea o conducere în exil. La Congresul din februarie am votat pentru ca astfel de practici să dispară şi în PSD să fie reinstaurată democraţia. Din păcate, înca mai aştept ca <<minunea>> asta să se întâmple", a scris Mitrea.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: