Mitrescu: CE Oltenia a încercat să împiedice mitingul nostru

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Constantin Mitrescu, a declarat ieri, presei, că administraţia CE Oltenia a încercat să împiedice organizarea mitingului cu 5000 de persoane, programat pentru joi, 5 februarie. Printre motive invocate de CEO, potrivit lui Mitrescu, se află şi acela că mitingul deranjează activitatea Diviziei Miniere sau că la pichetările de săptămâna trecută au venit mai mulţi oameni decât anunţaseră sindicatele.  

Reporter: Aţi primit aprobare pentru protest până la urmă?

Constantin Mitrescu: Am primit aprobare pentru că am solicitat conform legii şi ne-am încadrat pe lege, cu toate că reprezentanţii CE Oltenia au încercat să împiedice. Au trimis o adresă şi au cerut să nu ni se aprobe autorizarea de miting pentru nişte motive puerile.

Rep.: Ce motive?

C.M.: Au invocat că, vezi Doamne, îi deranjăm în timpul programului pe cei de la Divizia Minieră. Programul se termină la 16, noi avem mitingul de la 17 la 18. Chestii de genul că încă avem contract valabil. Ce treabă are asta, dacă avem contract în fiinţă şi cerem un miting pentru a sensibiliza Guvernul şi compania? Au încercat să ne ducă pe Insuliţă. Că, vezi Doamne, săptămâna trecută atunci când am avut pichetările au fost mai mulţi oameni decât am trecut acolo. Noi am cerut pentru 500 şi că au fost mai mulţi şi că s-a transformat în miting. Motive de doi lei.

Rep.: Deci protestul va avea loc în Piaţa Prefecturii?

C.M.: Da.

Rep.: Vor participa toate federaţiile semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă? Adresa a fost făcută de FNME şi Univers.

C.M.: Nu ştiu dacă toate. Ştiu că Energia nu participă, nu a solicitat nici scris, nici verbal. Cei de la Petrom nu au solicitat scris, dar am auzit liderii că vor veni şi ei şi se vor solidariza cu noi.

Rep.: Cei de la SMEO? Îi aşteptaţi pe oameni, pe lideri?

C.M.: Cei de la SMEO nu şi-au manifestat deocamdată intenţia. Aşa am informaţii, că nu au participat la deciziile luate de Federaţia Univers.

Rep.: Veţi aduce oameni din Valea Jiului?

C.M.: Nu, din Valea Jiului vine o delegaţie de 10 lideri sindicali, prim-vicepreşedintele federaţiei. Din solidaritate sindicală.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: