Mitrescu nu este de acord cu marşul lui Pîrvulescu. „Voiam ceva mai dur”

Preşedintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu, speră că vor merge, pe jos, până la București, cel puțin 50 de mineri și energeticieni. El a confirmat că sindicalistul din bazinul Rovinari, Constantin Mitrescu, nu sprijină acest demers. Pîrvulescu spune că pe 11 aprilie el și alți salariați din minerit vor merge la București, pe jos, pentru a duce premierului Dacian Cioloș și președintelui Klaus Iohannis un Memorandum semnat de mii de gorjeni, în care este tras un semnal de alarmă asupra situației companiei din Gorj.

Pe 11 aprilie mai mulți mineri și energeticieni, în frunte cu Dan Pîrvulescu, vor pleca la București, pe jos. Ei vor să atragă atenția asupra problemelor din minerit și energie. În 2015 au fost date afară 2.000 de persoane, iar anul acesta se preconizează încă 2.000 de concedieri. Dan Pîrvulescu este dezamăgit că nu are sprijinul celorlalte federații din CE Oltenia. “Din păcate sunt unii colegi care nu prea înțeleg sau joacă teatru. Nu-i prea înțeleg. Vorbesc pentru cei din alte federații. Nu, nu am făcut pentru federație acest memorandum și nu ne ducem la București pe jos de dragul de a ne duce, ci pentru a atrage atenția. Nu-i rog să mă ajute, dar să nu mă încurce. (...) Eu cu 50 de colegi care vor să mă însoțească voi merge la București pentru a atrage atenția”, a spus acesta.
Sute de kilometri pe jos, demers simbolic
Însă sunt lideri din federație care nu sunt de acord cu această formă de protest. Unul dintre aceștia este președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu. “Dar nici nu am am pretenție să vină Mitrescu cu mine pe drum, pentru că e greu să mergi atâta distanță, atâta perioadă, dar or fi destui și de la Energia”, a spus Pîrvulescu. “Este cea mai grea perioadă din ‘90 încoace pentru că nu este nimeni responsabil”, a mai spus el.
Sindicalistul Constantin Mitrescu a declarat că forma de protest inițiată de Pîrvulescu este simbolică și că ar fi trebuit organizat ceva de substanță, mai dur. “Noi îl susținem moral, dar opinia mea și a altora din federație este că nu așa se rezolvă problema, cu chestii simbolice. Opinia noastră a fost că dacă facem ceva, să facem mai dur, de substanță”, a declarat Mitrescu. Sindicalistul din Rovinari ar fi dorit organizarea unui miting de amploare.

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: