Mitrescu: „Profesioniştii“ au adus CEO pe marginea prăpastiei

Preşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat ieri la Radio Infinit că în subunităţile CE Oltenia sunt presiuni pentru a împiedica minerii să vină la protest. Mitrescu mai spune că actuala conducere este incompetentă, nu poate să vândă energie şi a adus compania „pe marginea prăpastiei“. Acesta speră că după protestele de azi şi mâine, Laurenţiu Ciurel va fi obligat să renunţe la reducerea programului de la 5 la 4 zile.

Reporter: Domnule Mitrescu, credeţi că vor veni minerii la miting?

Constantin Mitrescu: Chiar dacă sunt presiuni în teritoriu, asupra salariaţilor, să nu participe sau fel şi fel de chestii gen că nu acordă libere sau recuperări în această perioadă, salariaţii vor participa la miting. Sper să fie mai mult de 5000 mai ales că această hotărâre unilaterală de a reduce salariile cu 25%  la lucrătorii luată de Directorat, chiar dacă lucrezi chiar dacă nu lucrezi vei fi pontat 15 zile, va fi abrogat în urma unui asemenea miting de amploare. Nu putem negocia cu o asemenea conducere care nu face altceva decât dă distrugă tot ce a mai rămas în Gorj, mineritul şi energia. Au ajuns să nu mai aibă bani de salarii. Ce profesionişti sunt ăştia, ziceau că-s specialişti, şi au adus pe marginea prăpastiei această companie energetică în condiţiile în care anul trecut pe vremea asta duduiau termocentralele.

Rep.: Acum au fost probleme şi cu ANRE.

C.M.: Erau şi atunci şi ANRE şi eoliene, erau aceleaşi condiţii. Poate apele nu au fost în aceleaşi cantităţi, dar nu se poate aşa ceva. Starea lor conflictuală şi aroganţa a dus la autoizolare şi nu au mai putut să vândă energie şi au pus în pericol 19 mii de locuri de muncă.

Rep.: Despre ce presiuni vorbiţi? Spuneţi că se fac presiuni la unităţi.

C.M.: La fiecare subunitate au fost presiuni diferite. Nu se dau libere. De ce să nu dea dacă sunt stocuri pline şi nu au nevoie de oameni. Atunci să ne lase în liberi, în concediu. Oamenii s-au prins că ei au intoxicat opinia publică şi acum reiese incompetenţa şi incapabilitatea de a conduce această companie.

Rep.: Unii parlamentarii de Gorj spun că nu veţi reuşi să aduceţi 5000 de oameni.

C.M.: Eu cred că vor ieşi mai mult de 5000 când se va ajunge în Piaţa Prefecturii, pentru că oamenii sunt disperaţi.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: