Mitrescu: Redeschiderea unor cariere, temă de campanie politică

Sindicaliştii din mine-energie sunt cu ochii pe guvernanţi. Chiar dacă aceştia promit că vor scoate la vânzare doar un pachet de 15% din Complexul Oltenia, circulă şi informaţii potrivit cărora cu FMI se discută privatizarea majoritară. Sindicaliştii anunţă că se vor opune unei privatizări majoritare, după cum a declarat Constantin Mitrescu la Radio Infinit.

Reporter: Este o mare confuzie în jurul privatizării, ba vorbim de 15%, ba de pachet majoritar. Cum vedeţi lucrurile?

Constantin Mitrescu: Noi nu suntem chiar aşa de naivi şi, în consecinţă, prin mijloacele noastre sindicale, vom încerca să oprim această vânzare a ceea ce a mai rămas din industria noastră, mai ales din industria energetică. Mai ales în condiţiile în care Complexul Energetic Oltenia este o unitate viabilă, o unitate profitabilă, nu merge pe pierderi. Nu se compară cu Oltchim sau cu alte găuri negre din economie, ca să spui că ai un motiv ca să vinzi. Aceasta este o societate bună, o societate profitabilă, care aduce destui bani la bugetul statutului, fără să consume un leu.

Rep.. Cum vă veţi opune unei eventuale privatizări majoritare?

C.M.: Sunt o serie de posibilităţi legale prin care sindicatele se pot manifesta, pichete, marşuri, greve. Sunt trecute în lege. Vor recurge la oricare dintre ele, dacă se va merge pe vânzarea pachetului majoritar.

Rep.: Politicienii vorbesc de redeschiderea carierei Bustuchin, despre deschiderea carierei Ploştina Sud. Sunt teme reale sau de campanie?

C.M.: În anumite limite, propunerile sunt viabile, dacă se va construi la Rovinari un grup de 500 MW. Acesta va consuma 6 milioane de tone de cărbune pe an. Din păcate, acum sunt subiecte de campanie. Până acum de ce nu s-a discutat? Suntem sceptici tocmai pentru că temele au apărut în campanie.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: