Mitrescu: ”Sucursala Rovinari e calul de bătaie al CEO“

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia din cadrul Sucursalei Rovinari, a lansat vineri niște atacuri subtile la adresa celorlalte termocentrale ce formează cea mai nouă entitate energetică a României, Complexul Energetic Oltenia. Mitrescu spune că la momentul de față CE Oltenia produce 2.000 de MWH din care 1.200 sunt numai de la Sucursala Rovinari, fapt ce îl nemulțumește pe sindicalist. Spune că celelalte două termocentrale, Turceni și Ișalnița, produc scump energie și de aceea sunt oprite.

”Suntem exploatați la maxim, am devenit calul de bătaie al CEO”, asta a spus Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia din cadrul Sucursalei Rovinari, nemulțumit fiind de faptul că cei mai mulți megawatti pleacă de la Rovinari în sistemul energetic național. Mitrescu spune că sucursala Rovinari funcționează în prezent cu patru blocuri energetice. ”CEO funcționează la ora actuală cu 2.000 de MWH, de unde 1.200 sunt dați de la Rovinari. Pentru noi asta este o problemă pentru că Termocentrala Rovinari produce energie la cel mai mic cost iar celelalte două, Ișalnița și Turceni stau pentru că produc scump. Suntem un cal de bătaie în acest moment, exploatăm oamenii la maxim”, a declarat Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia.

Modernizări oprite

Asta nu este singura supărare a sindicalistului. Acesta spune că din cauză că trebuie să producă energie la capacitate maximă, grupul 4, care trebuia să intre în reabilitare încă din 15 mai, continuă să funcționeze. ”Trebuia să adaptăm grupul 4 la condițiile de mediu încă din 15 mai dar nu se aprobă oprirea lui. Noi nu ne putem face investițiile de mediu pentru că trebuie să funcționăm la capacitate maximă în timp ce alții stau cu blocurile oprite și o să-și termine din timp investițiile. Ei o să fie gata în 2013, la noi durează doi ani să reabilităm grupul 4”, a precizat Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: