Mitropolia Olteniei a salvat conturile Liceului Teologic

Conturile Liceului Teologic nu vor fi blocate din cauza lipsei banilor  necesari pentru plata mobilierului cumpărat la preţuri triple. Ministerul Educaţiei a alocat Liceului Teologic suma de 300 de milioane de lei vechi, cu care se va achita o parte din produsele cu care au fost dotate zece camere de cămin. Pentru primirea acestor bani de la Bucureşti a intervenit Mitropolia Olteniei.

Liceul Teologic are o datorie de peste 400 de milioane de lei vechi la Rostramo, de unde fosta conducere a achiziţionat mobilier în valoare de 800 de milioane de lei vechi. În loc să zugrăvească sau să repare mobilierul defect, cei de la Liceul Teologic plătesc daunele fostei conduceri. „Am primit hârtie prin care am fost înştiinţaţi că ne-au intrat în cont, pentru autofinanţare 300 de milioane de lei vechi de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. De asemenea, în a doua tranşă vom primi 100 de milioane de lei vechi. Pentru aceşti bani am primit ajutor şi de la Mitropolia Olteniei”, spune Gheorghe Benegui. Acesta doreşte să plătească datoria restantă către Rostramo, dar fără penalităţi. Reprezentanţii unităţii respective, cu care Liceul Teologic este în proces, vor fi chemaţi la negocieri. „Vrem să plătim această datorie, dar fără penalităţi, care doar în anul 2008 se ridică la 40 de milioane de lei vechi. Ori acceptă să plătim fără penalităţi toată datoria, în două tranşe, una de 300 de milioane de lei vechi şi alta de 100 de milioane de lei, ori mergem în instanţă şi returnăm mobilierul”, menţionează directorul unităţii, Gheorghe Benegui.

Conducerea Liceului Teologic a făcut recurs la sentinţa prin care se cerea achitarea în termen de 20 de zile a întregii sume restante. „Dacă nu făceam recurs ne blocau conturile. Fără hotărâre definitivă şi irevocabilă nu au putut să facă acest lucru. Noi am făcut recurs şi avem termenul în toamnă. Când va reîncepe vreau să îl suspend până ce finalizează cercetările cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Noi ne împăcăm cu ei, dar fapta rămâne până se recuperează prejudiciul”, mai adaugă Gheorghe Benegui.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: